Skip to main content

Kommande evenemang -konst-kurser-berättaraftnar & vandringar

Öppet

Alltid på en Torsdag 13-18

utöver det- se planerade öppet tider nedan. Är jag på plats och målar och du är intresserad av min konst, kurser eller berättar aftnar är du alltid välkommen in.

Eller ring så avtalar vi en tid 0706271401

Försäljning i ateljén: Läs mer här

 

Vecka 6

Tisdag 6 februari- Berättarafton- Södra skogsägarna i Fagerhult

Privat arrangemang

 

Torsdag och fredag 8 – 9 feb – Akvarellkurs för nybörjare/ om-startare (ingen erfarenhet behövs)

För nybörjarna och de som inte målat på ett tag men vill kicka igång det igen.Akvarellkurser 2024 

Lördag 10 februari – Vissefjärda – Akvarell workshop- FULLBOKAD!

Kontakta Åsa Halin 0706271401

Vecka 8 

Lördag och söndag 24-25 feb -För nybörjare/ om-startare (ingen erfarenhet behövs) (Läs mer om kursen här nedan) För nybörjarna och de som inte målat på ett tag men vill kicka igång det igen.

Vecka 10 

Torsdag och fredag 7-8 mars-Fortsättningskurs -”Måla vidare” (Läs mer om kursen här nedan)- Man praktiserar teknikerna från första kursen med utgångspunkt från eget måleri/motivval.  Jag stöttar, vi går igenom och vi repeterar tekniker vid behov.

 

Vecka 11

Lördag och söndag 16-17 mars- Fortsättningskurs– ”Tema lavering/transparens” (Läs mer om kursen här nedan) eller

 

Här hittar Du mig på sociala medier:

Konst:

Facebook: Åsa Halins akvareller och bilder.

Instagram: asahalin.se.

Berättar aftnar- skogsturer med berättande

Sägner, historia och historier från förr

FB och Instagram:  asahalin_ Guide eller Åsa Halin Guide

Nästa tur? Klicka här, jag kan arrangera en guidad tur med kort varsel vid fint väder. Jag tar också bokningar både beträffande guidningar och berättar aftnar.

 

FOTO

Instagram: asa-halin-foto (jag redigerar aldrig foton, möjligen beskär eller förstorar. Naturen är fantastisk som den är – Naturen ”Bjussar”)  Ja såvida jag inte använder min 60 års present. Det magiska trollspöt- den magiska pennan och tecknar på mina foton 🙂 Det blir då ofta sägen inspirerade bilder.

Hela utställningen är synlig i skyltfönstren – dygnet runt!

Hjärtligt välkomna till min ateljé och utställning i Vissefjärda. Jag håller till i Biltjänst gamla utställningslokaler. Det betyder att om Du kommer  från kyrkan räknat ser Du utställningslokalen till höger precis innan viadukten. Vid Runes bensin. Sittplatser inspirerade av skogen är ordnade så Du kan sitta ner i lugn och ro och titta om Du så vill. Titta på akvarellerna från bilen eller till fots i skyltfönstren, utifrån -men du är såklart också välkommen in (här på sidan ser du när jag är på plats) och titta på mer av min övriga produktion som du ser  inne i ateljén.

Besöker Du utställningen vid andra tider  än då jag är på plats och är intresserad av mina akvareller ring: 070-6271401

Tips om vad mer du kan se och göra i Vissefjärda kan Du läsa här nedan. scrolla gärna ner

välkomna till vackra Vissefjärda

122an Lantliv och Design

Jag är en av företagen i 122an Lantliv och design. En fantastisk anslutning av små, mysiga butiker, ateljéer och caféer på landet. Vid vissa tillfällen har vi gemensamt samma öppettider. Dagar ni vill besöka oss utöver dessa- kolla öppet tiderna innan du planerar rutten. Gör du det- lovar jag dig en underbar dag med kreativa, inspirerande butiker och glada möten med oss butiksägare. Välkommen till 122:an Lantliv & Design – 122:an (122an.com)

Och du … så stöttar Du oss småföretagare på landet- För en levande landsbygd ju 🙂

 

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

I Vissefjärda kan du få en god kopp kaffe och goda praliner på Vissefjärda café (kolla deras sida för öppettiderna), Något att äta hos Pizzeria David, kanske ljuvliga Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen med sin gårdsförsäljning och ljuvliga snittblomsodlingar- Vilken pärla!

Emmaboda golfbana ligger faktiskt i Vissefjärda och är en välbesökt och vacker golfbana med stuguthyrning, Golfrestaurang och ställ platser för husbilar mm.

På hotell Prästgården kan man få en trevlig vistelse i samhället invid golfbanan.

I Vissefjärda finns även makalösa och anrika Kyrkebybränneri i Vissefjärda som erbjuder guidade visningar och snapsprovningar.

En kvällspromenad vid Vissefjärda kyrka, Stallarna som också är Vissefjärdas hembygdsgård serverar kaffe om somrarna och visar gärna sitt hembygdsmuseum intill Lyckebyån där kan du promenera från kyrkan över till Stallarna på vår nybyggda gångbro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan Kyrksjön ligger byn Klättorp  som också är en vacker by att strosa genom.

Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för bad så kanske du bara kan flanera lite. Har du inte varit på en av mina turer vid Antamålarör kanske det skulle intressera. Vacker väg och fina bymiljöer.

Paddla kanot och fiska kan man göra i sjöarna och i Lyckebyån. Turistbyrån i Emmaboda kan hjälpa dig tillrätta med bokningar och hämtning och lämning av kanoter. Fiskekort i Törn kan köpas på ICA nära

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Besöka och övernatta på  spännande Ödevata Gårdshotell . De har många nya och spännande ideer kring ekologisk odling bland annat. Här finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan eller utnyttja kartappen i telefonen. Vackra krokvägar i den kuperade och sten beströdda terrängen. Kanske Du får se ett rådjur eller en tjäder i skogsbrynet?

Vägen bort mot Linnefors är också vacker och trevlig att promenera eller cykla. Den gamla Hovgården i Linnefors har en historia som gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider och tillgänglighet.

I Vissefjärda finns även ICA Nära Vissefjärda och behöver du tanka finns Runes bensin alldeles innan järnvägsbron om du kommer från kyrkan räknat. Intill Runes bensin har jag min ateljé i den gamla utställningshallen med skyltfönster. Där ställer jag ut min konst. Kom gärna in och titta om du är intresserad av akvarellerna. Ateljé Åsa Halin. Industrigatan 1 i Vissefjärda. Ring gärna innan och avtala tid. 070-6271401

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär, Kåsör och Ciceron om Sägner och berättelser från Sydöstra Småland.

Akvarell, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, berättande, berättarafton, Emmaboda, folktro, föredrag, guidade turer, guide, sägner, skogen, Småland, sydöstra småland, turism, turista, underhållning, vandra, visit Småland, Vissefjärda

Comments (2)

Kommentarer inaktiverade.