Skip to main content

Akvarellkurser 2024 tom. augusti

Måla akvarell. Så roligt och skoj. Svårt?  Men Du! Här har jag samlat alla mina tips, de som jag själv hade behövt när jag började måla akvarell för över 30 år sedan. Då nör jag satt på min kammare och funderade hur man liksom började måla sitt motiv? Hur man man fick in solen i sin målning? Hur man blandade färgerna och bevarade klarheten i dem? Rosa, hur fick man till det? Och skuggorna…vilken färg har de?

Vet du? Jag har samlat allt det där jag hade behövt veta då i en nybörjare & omstartar kurs. Allt från penslar, papper till måleri. Så skoj! Och sedan, i sommar, kan man sedan själv ta med sig färgerna ut i naturen och måla. Underbara dagar med måleri.

Kurserna är för nybörjare, om-startare men det finns även kurs alternativ för de som vill måla vidare. Det är alltid så skoj att träffas för att måla tillsammans. Jag är med och vid behov och önskemål repeterar vi tekniker och diskuterar lösningar kring olika motiv som man valt att måla. Ja sedan är det ju så att tillsammans utvecklas man, får nya  vänner. Att träffas kring penslar, pigment, papper och att skratta och diskutera akvarellmåleriet, det är härligt.

Boka din och dina vänners platser redan nu så börjar jag förbereda. Är ni några stycken som vill måla med mig, men datumen passar inte. Kontakta då mig så kanske vi kan hitta en separat lösning.

Och nu- med reducerade priser.

Hjärtligt välkomna

hälsningar Åsa Halin

Läs mer om kurserna nedan

Nybörjarkurser- klicka här

Fortsättningskurser- klicka här

 

Välkommen på kurs i Vissefjärda

I Föreningshuset i Vissefjärda finns gott om plats. Vi blir  max 8-9 deltagare. Varje deltagare får ett eget bord att arbeta vid, för när man målar akvarell behöver man utrymme.

Jag skickar ut introduktionsbrev med checklista i god tid inför kursen.

  1. För Nybörjare och omstartare. För Dig som vill ta det från grunden. Vi går igenom penslar, pigment/färg och pappers kvaliteer. Vi gör olika övningar för att komma igång och testa teknikerna. Du får utrymme att måla eget motiv. Vi jobbar under två dagar och i slutet av dag ett låter vi allt stå kvar till dagen efter.
  2. Måla vidare/Fortsättning. Här känner du att du målat lite och inte behöver gå igenom de grundläggande delarna igen som penslar, papper och pigment. Här finns gott om tid att måla dina egna motiv. Jag finns hela tiden tillgänglig för stöd och råd. Vi repeterar tekniker vid önskemål och behov. De som kan redan- målar vidare.

Tema Pigment/Lavering, transparen (Erbjuds ej våren o sommaren 2024. Men kontakta mig om det finns intresse så kanske vi kan få ihop en grupp och datum)Vissa Fortsättningskurser har ett tema adderat i kursen. Det kan vara lavering, transparens- ja som hur man kan måla av glas tex som just är transparent. Eller kanske jordfärger – vi fokuserar på dessa underbara pigment. En del av dessa kurser kommer då handla om just dessa teman.

Välkomna på kurs med mig

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Vackra Törestorps camping har stuga såväl som ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Wilhelm Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

Akvarell, akvarell 2024, akvarell i småland, akvarellkurs 2024, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, börja måla akvarell, fiske, golf, helgkurser akvarell, Kronoberg, kurser, måla i småland, måleri, nybörjare akvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, veckokurser akvarell, Vissefjärda