Skip to main content

Akvarellkurser för nybörjare och om-startare – 2024

Joda, Jag minns  när jag började måla akvarell,  åh så skoj. Men ibland lite knepigt.  Ja, hur skulle man tänka och hur skulle man lägga upp måleriet? Olika tekniker? Olika färger… Jag samlat ihop allt det jag tänker att jag skulle behövt som nybörjare eller om-startare,  och delar nu med mig av erfarenheter och det jag själv lärt mig under årens lopp.

Det jag tänker att jag skulle behövt veta, då en gång när jag började måla akvarell.

Att måla akvarell

Tänk att sitta där i trädgården i sommar och måla och inspireras av det som finns omkring en. En blomma eller kanske kanske du vill illustrera dina dagar under semestern. Kanske illustrera till dagboksanteckningarna? Kanske du vill ha något att göra de regniga dagarna. Drömma sig bort, till Grekland, Italien eller … ja Norge.  Du kanske har färgerna därhemma men kommer liksom inte riktigt i gång? Du kanske fastnat undrar, var börjar man?

Så – välkommen på kurs. Att måla tillsammans det är i alla fall allra bäst. Man lär sig av varandra också och dessutom blir man peppad och inspirerad tillsammans. Mycket skratt och diskussioner kring akvarell.

  • Är du mer intresserad av fortsättningskurserna- klicka här

Kursinnehåll – Nybörjare & Om-startare

På kursen börjar vi från grunden med att prata papper, penslar och pigment/färg. Har du hört det förr så kan du såklart måla på. Men tidigare deltagare har sagt att ”alltid lär man sig något nytt”.

Tillsammans gör olika övningar som tar oss framåt i måleriet. Jag anpassar mig efter gruppen och deltagarnas önskemål så långt det är möjligt.

När vi gått igenom det viktigaste finns tid för eget måleri. Då har deltagarna nya kunskaper som kanske gör det lättare att måla det du tänkte. Jag finns till hands och påminner om tekniker. Visar och tipsar.

Jag samlar in önskemål innan så jag vet ungefär hur jag ska lägga upp och anpassa kursen. Önskemål och behov av olika tekniker tex.

Kursdatum

    • Vecka 29   Torsdag och fredag 18 -19 juli.  Om Sommaren- Akvarellkurs för nybörjare och omstartare. – Få platser kvar!

    • Vecka 32 – Onsdag och torsdag 7 -8 aug. Augusti kurs – Nybörjar och omstartar kurs i akvarellmåleri- En plats kvar!

(Ingen erfarenhet behövs)(Läs mer om kursen här nedan) För nybörjarna och de som inte målat på ett tag men vill kicka igång måleriet igen. Först till Kvarn!

 

Pris och anmälan

Specialpris 1800sek inkl. moms (ord pris 2200kr inkl. moms)

Max 8-9 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (ange: mailadress och tel ) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig och jag fått ihop ett antal deltagare så får du ett mejl med tips material om du inte redan har såklart. Jag erbjuder också startpaket med akvarellfärger, block och penslar tex. Ja sånt som kan vara knepigt att få tag på om man bor på mindre orter.

Inspirera gärna vänner, kollegor och bekanta. Kanske en present till en vän, förälder, nybliven pensionär…

 

 

Välkommen på akvarellkurser i Vissefjärda

I Föreningshuset i Vissefjärda finns gott om plats. Vi är runt 5-8 deltagare. Varje deltagare får ett eget bord att arbeta vid för när man målar akvarell behöver man utrymme.

Jag skickar ut introduktionsbrev med checklista i god tid inför kursen.

  1. För Nybörjare och omstartare. För Dig som vill ta det från grunden. Vi går igenom penslar, pigment/färg och pappers kvaliteer. Vi gör olika övningar för att komma igång och testa teknikerna. Du får utrymme att måla eget motiv. Vi jobbar under två dagar och i slutet av dag ett låter vi allt stå kvar till dagen efter.
  2. Fortsättning. Här känner du att du målat lite och inte behöver gå igenom de grundläggande delarna igen som penslar, papper och pigment. Här finns gott om tid att måla dina egna motiv. Jag finns hela tiden tillgänglig för stöd och råd. Under kursdagarna går jag igenom olika tekniker som jag ser kan gagna deltagare i gruppen i deras jobb med motiven.
  3. Vissa Fortsättningskurser har ett tema adderat i kursen. Det kan vara lavering, transparens- ja som hur man kan måla av glas tex som just är transparent. Eller kanske jordfärger – vi fokuserar på dessa underbara pigment. En del av dessa kurser kommer då handla om just dessa teman.

Vill ni att jag kommer till er för att hålla kurs? Kontakta mig så kontakta mig för prisförslag.

Är du intresserad av fortsättningskurserna- klicka här

Välkomna på kurs med mig

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

 

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Vackra Törestorps camping har stuga såväl som ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Wilhelm Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

Akvarell, akvarell 2024, akvarell i småland, akvarellkurs 2024, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, börja måla akvarell, fiske, golf, helgkurser akvarell, Kronoberg, måla i småland, måleri, nybörjare akvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, sommarakvarell, veckokurser akvarell, Vissefjärda