Skip to main content

Att illustrera skyltar och kartor

Man behövde en illustration över Kyrkeby bränneri i början av 2000talet. Alla byggnaderna som ligger i en klunga har sin funktion och betydelse. Svårt att överblicka som besökare såklart. Jag fick de gamla namnen på åkerlapparna och byggnaderna av gårdens dåvarande ägare Peter Ljungström.  Vilket roligt uppdrag. Så bevarades de gamla namnen också.

Kyrkeby bränneri

Det blev en ”Karta” som vi satte upp i potatis intaget. Ett collage med gårdens kretslopp kom också till- vi satte det i sädesmagasinet.

Originalbilden som hängde där på dörren till potatisintaget blev till sist så dålig att jag målade en ny för några år sedan. Nu blev det en tryckt karta som hänger där på dörren och kan således bytas ut när den blir dålig av väder och vind. Den säljs även som vykort och  säljs till förmån för renoveringsarbetet på bränneriet. (fotot ovan är av sämre kvalitet pga glansen i trycket på vykortet jag fotograferade av)

Så behövde Stolpabäck gård en skylt till sin fina gårdsbutik

Önskemål

En bild med gurkor och tomater och slingrande grenar , gröna blad och gula gurkblommor. Kanske ett och annat bi och humla som surrar där runt namnet på gården. Skylten är tillverkad av Skyltverkstad i Emmaboda. (tel 073-5342051)

 

 

Emmaboda Golfbana- informationstavla

Originalet målat i akvarell. Lite naivistisk stil. Scannas sedan och på så vis kan punkter, siffror och ev. slingor märkas ut digitalt i kartan, därefter också  lätt ändras i framtiden enligt framtida önskemål.

Vissefjärda Kyrka – Informationstavla för  Minneslunden

Den vackra minneslunden som ligger på en ö bakom kyrkan

Promenadslinga- Underbara Staby Gårdshotell utanför Högsby

En promenadslinga på de gamla krokvägarna över åkerhaven. Ljuvligt ligger detta mysiga hotel där invid Emån. Besökarna har här en karta för att hitta rätt promenadväg i landskapet.

 

 

Emmaboda Golfbana- Miljöprojekt

Jag tillfrågades av Emmaboda golfbana att illustrera ett antal bilder till deras skyltar som berättar om miljöarbetet på golfbanan. Ett kul projekt med många miljöer och insekter att illustrera. Ta en promenad på golfbanan och se vilket fantastiskt arbete man gör för att förbättra miljön. Behöver jag säga att det dessutom är vackert.

Tips. Här finns även vackert belägna stugor som hyrs ut liksom ställplatser för husbilar och husvagnar. Ljuvligt vackert alldeles intill Kyrksjön.

 

Kontakta

Åsa Halin, Konstnär och berättare med ateljé i Vissefjärda. Denna typ av projekt gör jag gärna. Kontakta mig för kostnadsförslag.

mail@asahalin.se

0706271401

 

 

 

Åsa Halin, emmaboda golfbana, gårdsbutik skylt, golfbana, illustrera skyltar, informationskarta, Kalmar län, miljöprojekt skylt, promenad karta, Småland, staby gårdshotell, Vissefjärda