Skip to main content

Kommande evenemang -konst-kurser-berättaraftnar & vandringar

Evenemang och annat skoj 2024

 

Maj

 • Lördag 25 maj  & söndag 26 maj –Akvarellkurs Måla vidare – Fortsättningskurs i akvarell  Läs mer här

Juni

 • Lördag 1 juni & söndag 2 juni – FULLBOKAD!  Akvarellkurs Nybörjare och omstartare Läs mer här

Juli

 • Under första veckan i Juli deltar jag med ett eller flera evenemang under Blekinges berättarvecka ”Berättelser under eken”  Mer info kommer att synas här
 • Måndag den 1 Juli Berättar afton i Holmsjö- under berättar veckan för ”Berättelser under eken” i Blekinge . Mer info kommer att synas här och på mina sidor.
 • Tisdag den 2 juli Berättarvandring runt Antamålarör – ingår i Berättarveckan frö ”Berättelser under eken” i Blekinge
 • Mer info kommer att synas här och på mina sidor.
 • Fredag den 5 juli  Kyrkeby bränneri. Guidad tur om potatis brännvinstillverkning i ett bränneri från 1800talet. Sägner och historier från Bränneriets historia
 • Mer info kommer att synas här och på mina sidor.
 • Ny! Vecka 29  Nybörjar akvarellkurs- om sommaren.  Torsdag och fredag 18 -19 juli. För nybörjare och om-startare Läs mer här
 • söndagar och onsdagar kl 14 under juli månadKyrkeby bränneri i Vissefjärda. Gammal teknik, historia och sägner- Jag deltar som en av flera guider vid de öppna visningarna om söndagar och onsdagar. kl 14. Ingen förbokning krävs. Arrangör  Kyrkeby Bränneri’
 • Fredag – lördag 26-27 juli- Emmaboda Festen. Preliminärt berättande, Mer info kommer
 • Lördag 20 juli- Sommar marknad på ljuvliga Ateljé Stensjömåla utanför Ryd. bara resan dit är värd utflykten. Vackra krokvägar. Även Atelje Stensjömåla ingår i 122ans nätverk av underbara små butiker, hantverkare och cafeer mm. på landsbygden. Jag kommer att bjuda på sägner och berättande vid några tillfällen. Trollringens bilder till försäljning mm.

Augusti

 • Vecka 32 Akvarellkurs Onsdag och torsdag 7-8 aug. För nybörjare och omstartare. Läs mer här
 • Vecka 34 (oklart ännu vilka datum) Preliminärt engelskspråkiga guidade skogsvanringar med sägner, historia, folktro o historier på. För utländska gäster  Återkommer betr. detta  Är du intresserad? Hör av dig 0706271401

September

Oktober

November

December

Öppet

Alltid på en Torsdag 13-18 tom mars 2024- oktober

utöver det- se planerade öppet tider nedan. Är jag på plats och målar och du är intresserad av min konst, kurser eller berättar aftnar är du alltid välkommen in.

Eller ring så avtalar vi en tid 0706271401

Försäljning i ateljén: Läs mer här

Planerade skogsturer, berättarvandringar 2024

klicka här

 

Akvarellkurser våren – sommaren 2024

klicka här

 

 

Hela utställningen är synlig i skyltfönstren – dygnet runt!

Hjärtligt välkomna till min ateljé och utställning i Vissefjärda. Jag håller till i Biltjänst gamla utställningslokaler. Det betyder att om Du kommer  från kyrkan räknat ser Du utställningslokalen till höger precis innan viadukten. Vid Runes bensin. Sittplatser inspirerade av skogen är ordnade så Du kan sitta ner i lugn och ro och titta om Du så vill. Titta på akvarellerna från bilen eller till fots i skyltfönstren, utifrån -men du är såklart också välkommen in (här på sidan ser du när jag är på plats) och titta på mer av min övriga produktion som du ser  inne i ateljén.

Besöker Du utställningen vid andra tider  än då jag är på plats och är intresserad av mina akvareller ring: 070-6271401

Tips om vad mer du kan se och göra i Vissefjärda kan Du läsa här nedan. scrolla gärna ner

välkomna till vackra Vissefjärda

122an Lantliv och Design

Jag är en av företagen i 122an Lantliv och design. En fantastisk anslutning av små, mysiga butiker, ateljéer och caféer på landet. Vid vissa tillfällen har vi gemensamt samma öppettider. Dagar ni vill besöka oss utöver dessa- kolla öppet tiderna innan du planerar rutten. Gör du det- lovar jag dig en underbar dag med kreativa, inspirerande butiker och glada möten med oss butiksägare. Välkommen till 122:an Lantliv & Design – 122:an (122an.com)

Och du … så stöttar Du oss småföretagare på landet- För en levande landsbygd ju 🙂

 

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

I Vissefjärda kan du få en god kopp kaffe och goda praliner på Vissefjärda café (kolla deras sida för öppettiderna), Något att äta hos Pizzeria David, kanske ljuvliga Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen med sin gårdsförsäljning och ljuvliga snittblomsodlingar- Vilken pärla!

Emmaboda golfbana ligger faktiskt i Vissefjärda och är en välbesökt och vacker golfbana med stuguthyrning, Golfrestaurang och ställ platser för husbilar mm.

På hotell Prästgården kan man få en trevlig vistelse i samhället invid golfbanan.

I Vissefjärda finns även makalösa och anrika Kyrkebybränneri i Vissefjärda som erbjuder guidade visningar och snapsprovningar.

En kvällspromenad vid Vissefjärda kyrka, Stallarna som också är Vissefjärdas hembygdsgård serverar kaffe om somrarna och visar gärna sitt hembygdsmuseum intill Lyckebyån där kan du promenera från kyrkan över till Stallarna på vår nybyggda gångbro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan Kyrksjön ligger byn Klättorp  som också är en vacker by att strosa genom.

Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för bad så kanske du bara kan flanera lite. Har du inte varit på en av mina turer vid Antamålarör kanske det skulle intressera. Vacker väg och fina bymiljöer.

Paddla kanot och fiska

kan man göra i sjöarna och i Lyckebyån. Turistbyrån i Emmaboda kan hjälpa dig tillrätta med bokningar och hämtning och lämning av kanoter. Fiskekort i Törn kan köpas på ICA nära

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Besöka och övernatta på  spännande Ödevata Gårdshotell . De har många nya och spännande ideer kring ekologisk odling bland annat. Här finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan eller utnyttja kartappen i telefonen. Vackra krokvägar i den kuperade och sten beströdda terrängen. Kanske Du får se ett rådjur eller en tjäder i skogsbrynet?

Vägen bort mot Linnefors är också vacker och trevlig att promenera eller cykla. Den gamla Hovgården i Linnefors har en historia som gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider och tillgänglighet.

I Vissefjärda finns även ICA Nära Vissefjärda och behöver du tanka finns Runes bensin alldeles innan järnvägsbron om du kommer från kyrkan räknat. Intill Runes bensin har jag min ateljé i den gamla utställningshallen med skyltfönster. Där ställer jag ut min konst. Kom gärna in och titta om du är intresserad av akvarellerna. Ateljé Åsa Halin. Industrigatan 1 i Vissefjärda. Ring gärna innan och avtala tid. 070-6271401

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär och berättare

Vissefjärda, Småland

Akvarell, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, berättande, berättarafton, Emmaboda, folktro, föredrag, guidade turer, guide, sägner, skogen, Småland, sydöstra småland, turism, turista, underhållning, vandra, visit Småland, Vissefjärda

Comments (3)

Kommentarer inaktiverade.