Skip to main content
Bilden beskuren och redigerad till liggande

Min del av arbetet? – Att måla så klart…

Hög tid att ställa i ordning de gamla rummen i vårt snart 100åriga gamla hus.

Målning, fixa gammal ekparkett, papptaksrenovering och tapetsering. 

-Vad är då min del av arbetet?  – Att måla så klart… 

-Vad bra! Du gillar ju att måla!

– Nja, så är det ju inte precis. Även om det blir fint, så är faktiskt inte riktigt min grej.

 

När jag första gången var med och målade om fasaden på huset tänkte jag att -Oj oj oj! Detta är ju som att utföra en grundlig ansiktsbehandling i por-nivå, fast på hur många kvadratmetrar som helst! Tvätta, skrapa, olja, grunda, måla och så måla igen!

Har också som trädgårdsintresserad, insett att just fasadmålning alltid infaller då man börjar bli nöjd med planeringarna. Jag tänker att nu, med åldern, kanske man skulle ha insett att man kan lägga tex. sten invid huset. Men istället planterar jag vacker Hortensia, klängrosor och annat praktfullt. Man hade ju kunnat hitta på att bli mer funktionell i sin stil kanske? Nja, jag är nog ingen minimalist, men man vet ju aldrig. Man kan ju faktiskt hitta på att bli just det en vacker dag😉

Nåja, nu är det vardagsrum som gäller. Ett papptak, som hotat att falla in över oss i tv soffan sen en tid. Tapeter som i och för sig är diskreta och klassiska, men som vi borde bytt för säkert… Ja, alltför många år sedan!  Jag tänker att vi, beträffande just detta, i alla fall inte tärt på naturresurserna.

Jag kan bli rätt frustrerad av sådant här arbete, men faktum är att det börjar gå rätt bra. -Nej, nej kommer aldrig bli målare på det viset, jag lovar! Men nu har jag lärt mig att det gäller att gilla läget, jobba på och tänka positivt.  Man kan tex. tänka att man ju faktiskt rör ju på sig. Man kan tänka att det blir så väldigt fint det här.  Eller så kan man lyssna på till exempel ”SVR Play -P1″ och på så sätt förkovra sig och lära sig en massa nyttigt och bra.

Jag lyssnade på ett intressant program om Henry Ford om hans ideologi, industrialismen,  hans liv, om Fordlandia och (för mig) förvånande och kopplingar till förkrigstidens Europa Lyssna här på Bildningsbyrån om Henry Ford på P1  Detta fick mig att fundera på historien och kopplingar även till dagens värderingar och samhälle. Intressant och tänkvärt. Detta har man ju faktiskt tid att fundera på när man målar lister och dörrar och fönster.

I går hittade jag ännu en guldklimp på Sveriges Radio P1, nämligen Kerstin Ekmans bok ”Händelser vid vatten” inläst av den fantastiske skådespelaren Rolf Lassgård. Nu ska jag frossa i alla avsnitt och måla, måla, måla.… Sedan ska jag nog läsa några av Kerstin Ekmans alla böcker.   Klicka här och lyssna själva! Vilken kombination eller hur? -Rolf och Kerstin!

Smörjkopp

Under målandet av dörrar och lister har jag också tänkt att jag borde skrivit här i bloggen. Jag tycker ju om att skriva men… det blev tyst här i knoppen ett tag. Jag tänkte att -det kommer, -det kommer.  Och jag har väntat och väntat men icke!

Men så nu, under måleriet, när jag givit mig tid att fundera tankarna till deras ände, så har det faktiskt utkristalliserat sig massor av idéer.  Ja det är klart att någon gång under mina promenader tidigare så har det fladdrat förbi någon idé som fångat och inspirerat mig, men sen när jag kommit hem så har den varit som bortblåst. Nu har jag fångat in dem i form av en lista. Det slår mig att jag nog ska utse en liten behändig bok som jag kan ha med mig som idébok.

Men vad är kontentan av allt detta då? -Hus, väggmåleri kontra akvarell-måleri, blogg och inspiration?

Jo att ”måleri” och ”måleri” faktiskt är två olika saker i en del fall. 😉 Att man kan finna andra sätt att inspirera sig när man utför ett jobb som man tycker är trist.  Att man efter ett tag kan få igång kreativiteten och fånga nya idéer. Men är du lika glömska som jag, glöm då inte papper och penna.

Nu har jag så många roliga ämnen att skriva om under hösten. Jag ska också säga att jag målat en del akvareller under veckorna som gått men mer om dem i måleribloggen inom kort. Om en liten tid kommer också ett avsnitt om min lust att förmedla tankar och funderingar i form av illustrationer och serier. klicka här för bloggen om Sagor, serier, Illustrationer

Och du! Skriv gärna en kommentar här nedan, om så bara en symbol*, så jag vet att det finns någon mottagare av mina tankar och ord. (*tummen upp, en katt eller drake kanske, en blomma eller en glad smiley kanske?).  För vet ni, applåder, skratt eller ett leende gör föreställningen bättre. Även om ”applåden” så här i Corona-tider bara är i form av en smiley eller tummen upp. Ett riktigt ” Win – win” med andra ord.

 

Hoppas vi ses här bland mina bloggar igen och under tiden kanske vi ses och hörs på Facebook och Instagram (klicka på symbolerna här på sidan)

Hälsningar

Åsa Halin

Konstnär Vissefjärda, Småland

Foto: Åsa Halin

Akvarell, Åsa Halin, Bildningsbyrån, Händelser vid vatten, Inspiration, inspireras, måla, radioföljetongen

Comments (4)

Kommentarer inaktiverade.