Skip to main content

Om sommaren – Hamstring av motiv

Man kan ju tycka att sommaren är perfekt för att sitta och måla för en konstnär. Jag har insett att jag finner det svårt. Det är så mycket som pockar på uppmärksamhet, allt det vackra konkurrerar med varandra. För mig är sommaren tiden när jag går ut och hämtar inspiration – med kameran. Som en hamster fotograferar jag och funderar.

I sommar har jag inhämtat inspiration från olika håll. Trädgården, skogen, havet, bilar och båtar.

Jag tillbringade några dagar i Hammenhög vid Simrishamn för att måla akvarell med Carina Köster. En för mig ny akvarellteknik som är spännande, rolig och välgörande och som av mig kräver lite övning.

Jag bodde på trevliga Gästis i Hammenhög och hisnade över det vackra landskapet som omgav byarna där. De är som utspridda ”öar”  i ”haven” av de mogna sädesåkrarna.  Molnens skuggor jagar fram över dem och här och där ses inslag av röda vallmoängar.

 

Naturligtvis har jag hämtat inspiration hemma i Smålandsskogarna också. Stenmurar, vackra mjuka skogar av grön mossa. Har också fått gott om inspiration till  sagofigurer – en saga håller på att växa fram. Här finns minsann gott om stubbtroll.

Har också återigen besökt bilkyrkogården utanför Ryd igen. Kyrkömosses gamla bilar som sakta men säkert återgår till naturen. Nersjukna i mossen eller övervuxna av mossa.

Men också en tur till havet. Till Karlskrona och de rostiga gamla båtarna som jag besökte för många år sedan.  Jag tycker ju att rost kan vara vackert och även det berättar sin egen historia. I båtarnas omgivning syns resterna av stenhuggarnas arbete för många många år sedan. Små låga stugor kurar i svackorna i lä för havsvinden. I vindfånget på andra sidan – moderna, vita hus, vars panoramafönster bröstar upp sig mot havsvindarna.

Trädstammar har det blivit många bilder på under vår och sommar. Märkligt motiv visst? vi får se vad det blir för resultat av det. Känner att de vill bli berättade- på nåt vis – så jag fortsätter fotografera vackra trädstammar.

Nu har den här konstnärshamsterns mycket material för vinterns måleri. Längtar till mitten av  augusti då jag ska hugga tag i detta.

Vi hörs snart igen här på bloggen och undertiden, följ mitt konstnärskap på Facebook och Instagram

Hälsningar

Åsa Halin, Konstnär

 

 

Akvarell, akvarellmåleri, Åsa Halin, båtvrak, blogg, blommor, hammenhög, konstnärskap, Sagor, simrishamn, skrotbilar, Småland, trädgård, trädstammar