Skip to main content

Konstrundan Konst Runt 11-12 sept- 2021- och annat skoj!

Nu är det full aktivitet i ateljén igen. Fler spännande utmaningar som jag ”grunnat” på sedan starten av mitt företag 2020, men Covid19 ville annat. Nu är det dock hög tid. Men först ut är Konst runt.

Foto: Min atelje´och utställning i Vissefjärda, Småland. I skyltfönstren syns utställningen dygnet runt. Nu finns även konst inne i ateljén att beskåda.

I år är det första året jag deltar i vår konstrunda vid namn ”Konst runt”  i regionen.

Det ska bli så spännande och jag hoppas på många intresserade besökare. Jag ”klurar” på en bra form att visa min konst och ett flöde som känns hållbart i dessa tider med Corona. Det kommer att gå finfint. Min utställning är ju skyltfönster där konsten betraktas utifrån (Coronasäkert).

Framför skyltfönstren finns våra gamla stockar som blåste ner förra året i juni. Så vackra som de var fick de ligga och så slog det mig att de kan få ligga utanför utställningen som skulpturer att sitta på. Var så goda att slå er ner på de gamla stockarna och titta på min konst.

Blir det regn får jag ordna med något. Vi får se hur det blir arrangerat.

Klicka här och läs mer om oss konstnärer o evenemanget

   

Foto: Den gamla bilhallen i Vissefjärda vid Runes bensin. Lätt att hitta, lätt att parkera, lätt att köra förbi och titta lite snabbt. Lätt att titta in då jag är på plats näst intill dagligen (se tider här på hemsidan)

Beställningar

Jag tar gärna beställningar på någons pärla till bil, mopparna som man sparat sedan ungdomstiden, traktorn men jag målar gärna ockås sk. ”Gåramålningar” . Eller gårdsmålningar. Faktum är att det ligger mig aldeles lite extra varmt om hjärtat.Har alltid gillat att måla miljöer och då speciellt gärna gamla hus. Ja nya går också bra så klart 🙂

Har också fått beställningar på blommor med humlor eller  trollsländor. Så väldigt, väldigt roligt.

Jag tar i regel från 3000kr för en beställning. Sen betyder såklart komplexiteten i motivet och storleken en del.

Jag tar gärna foton på motivet själv. Gärna nu medans det är sol och grönska för spännande speglingar och skuggor. Även för fin kringmiljö såklart.  ring mig på 070-6271401.

Professionell inramning går i regel på mellan 500-1200 för standard inramning hos Emmaboda konst. Jag kan hjälpa till med detta.

För distribution runt om i landet står köparen för kostnaden.

 

Exempel på två gårdar jag målat av den senaste tiden.

 

Sägner och berättelser från folklivsarkiven- och mina egna

Med bokprojektet med anekdoter och sägner sammanställer jag de fantastiska berättelser som förmedlas till mig via folklivsarkivens dokument. Just nu ligger det lite lågt av förklarliga sköl då fokus är på utställningarna. Men funderar och försöker hitta formen för illustrationerna. Jag inspireras ju av många olika konstnärer och illustratörer, men vill hitta min egen form.

Jag har ju nu även presenterat delar av texter och målningar i en del av skyltfönstret i ateljén  Vissefjärda. Främst för dem som inte använder sociala medier och dator men som lite förströelse även för de som flanerar förbi. Tipsa gärna släkt och vänner! Jag ämnar uppdatera lite allt eftersom.

Jag söker  finansieringsformer kring detta projekt. Tips emottages hjärtligt!

Foto Åsa Halin. Kan det vara en liten sagohäst med lockar i sin gröna man?

Klicka på länken nedan så kan du läsa min blogg kring detta projekt. Några utkast till texter finns presenterade, liksom skisser. Senaste inlägget kommer först.

Sagor, serier, illustrationer-arkiv – Åsa Halin (asahalin.se)

och

på din mobil- scrolla ner och välj ”Sagor, serier och illustrationer” så hittar du blogginläggen på detta tema med det senaste inlägget först. På datorn ser du högst upp till höger tre streck. klicka där och välj bloggar. sedan ”Sagor, serier och illustrationer”

                  

Foto som konst?

Jag har fått förfrågningar om att sälja mina foton som konst. Så väldigt spännande! Nåt jag överhuvudtaget inte tänkt på. Nu kollar jag lite om hur detta går till. Fotografera går ju bra. Men hur presenterar man dem som ett verk? Kvalitet och hållbarhet. Återkommer kring detta. Tar även här emot tips om hur man kan göra.

Foto Åsa Halin

 

Föreläsningar med bildspel och akvareller

När jag startade företaget hade jag intentionen att ha föreläsningar eller kanske snarare bildvisning med foto och akvareller och funderingar och reflekterande  kring det man ser och upplever under en promenad och kring bilderna.

I oktober har jag en föreläsning i Emmaboda. Så kul och spännande.

Hör gärna av er om ni är intresserade av att höra mig berätta och visa bilder.

Foto:  Åsa Halin

Naturguidning och promenader

Jag har ju guidat under en stor del av mitt liv och detta saknar jag idag. Det ligger också i bakhuvudet och formas för att en dag ska kunna erbjuda detta i Vissefjärdatrakten för dem som så önskar. På Svenska eller Swengelska 🙂 som jag brukar säga.

Det ska smidas lite till först 🙂

Foto:  Åsa Halin

 

Det var allt för idag

och du… skriv gärna en rad eller två så jag vet att det finns läsare där ute i Cyberrymden.

Men först

Hjärtligt välkomna till mig under konstrundan ”Konst runt” nästa helg

Hälsningar

Åsa Halin

Konstnär med mera 😉 i Vissefjärda

 

Foto:  Åsa Halin. Är det inte ett stubbtroll som står där och glor surmulet mot mig i skogen. Tror jag det när svampen så där respektlöst växer på en. 🙂

Akvarell, akvareller, akvarellkurs, Åsa Halin, att göra i kalmarlän, kalmarlän, konstrunt, Vissefjärda

Comments (2)

Kommentarer inaktiverade.