Skip to main content

Flädingstorp – Bamsekulla – promenad med historia , historier och folktro

För 150 år sedan eller längre tillbaka trodde man det fanns både troll, jättar och drakar här. Man spottade 3 ggr för att varna vättarna och man var lika säker på att träffa på en varg som en lindorm i skogarna. På tomten levde man samman med tomten som inte var röd och sprudlande glad som de på julkorten. Skötte man sig inte kunde man få sig en sitt upp ur tomma intet.

Välkomna på tur med berättande. Historia, historier, sägner och folktro. Ja och så mycket skratt, frisk skogsluft och skogens sus.

Promenad i Flädingstorp och Bamsekullas skogar

Turen går på skogs/by-vägar och stigar i Flädingstorps och Bamsekullas skogar. Inspirerande skogar med gamla,stora träd,  vacker gammelskog och miljöer med spännande historia som triggar fantasin.

Jag berättar historien kring gården och livet i den här delen av Småland för länge, länge sedan. Om herrskapet och ägaren som minsann ville skapa en egen ”köping” här. Om stugfolket och väglöst land. Om trollen som ordnade med åker som tack för hjälpen i grannbyn. Men även om vad man förr trodde sig kunna stöta på här i skogarna som tex. Lindormar och Glos-son, drakar och andra sägner och skrönor.

Spännande historier man förr berättade som underhållning eller i avskräckande syfte under kvällarna. En del finns nedtecknade för eftervärlden och nu återfinns i våra skatter i folklivsarkiven. Andra berättas än idag på sina håll.

Folktro och historia berättas under turen.

Pris och längd på turen

Turen tar ca 3 tim inkl. fikastopp med egen medhavd fika

Km: ca 6 km och går i makligt tempo

Pris: 250 kr /person inkl. moms

Bokas med sms till Åsa Halin 0706271401.OBS! Invänta bokningsbekräftelse med information och gps koordinater om var vi träffas.

 

 

Åter till aktuella turer Klicka här