Skip to main content

Sägner, folktro förr, historier och historia & Flygtmuseet i Lindås

En gång i tiden var man lika säker att träffa på en varg som ett troll i skogen. På den tiden försökte man förklara skeenden och anmärkningsvärda platser, åkommor och händelser efter bästa förmåga.  Välkomna på underhållande berättarvandringar med historia, historier, sägner och folktro. i sinnet i form av berättaraftnar. Eller i skogen för de som så önskar.

Gammalt skrock tänker Du? Men hur är det idag -Frågar jag? Du vet… -Det där med nycklarna på bordet? Vinnarstrumporna? A-brunnar mm. 

Promenad i skogsdoft , med sus i grantopparna, skratt och en härlig vandring tillsammans.

Eller kanske en berättarafton i skyminingen

välkomna på tur- i skogen eller i sinnet 🙂

Åsa Halin

 

På gång

Vecka 44 Allhelgona helgen Lördagen den 4 november i Vissefjärdas Hembygdsgård- ”Kyrkstallarna”.

Förboka din plats. Hjärtligt välkommen!

Alla helgons dag lördag den 4 nov. Kom och Kura skymning – Sägner och berättelser med Åsa Halin – Åsa Halin (asahalin.se)

 

Boka ett eget datum för en specifik guidad tur?

Stämmer inte datumen? Ja men dra då ihop ett gäng vänner och bekanta, vetja! Ring mig så kan vi sy ihop en tur. Har ni god framförhållning kan vi invitera fler. Det är roligare om man är några stycken på turen. Här ser du mina olika teman på turerna Klicka här

För födelsedagskalaset, möhippan, vännerna, släktträffen, kick-offen, föreningen, promenadgänget. Jag kommer jag gärna och berättar på plats, vid elden under grillningen på kvällen,  i bussen för bussresan, i föreningslokalen.

Jag erbjuder guidade turer året runt likaså berättaraftnar med eller utan bildspel.

Kontakta mig så syr vi ihop en tur Åsa Halin 070-627 14 01

Förslag på turer:

 

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

I Vissefjärda kan du få en god kopp kaffe och goda praliner på Vissefjärda café (kolla deras sida för öppettiderna), Något att äta hos Pizzeria David, kanske ljuvliga Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen med sin gårdsförsäljning och ljuvliga snittblomsodlingar- Vilken pärla!

Emmaboda golfbana ligger faktiskt i Vissefjärda och är en välbesökt och vacker golfbana med stuguthyrning,, Golfrestaurang och ställ platser för husbilar mm.

Ställplatser finns också på golfbanan samt på Törestorps naturcamping (Ljuvligt vacker vid Törns strand)

På hotell Prästgården kan man få en trevlig vistelse i samhället invid golfbanan.

I Vissefjärda finns även makalösa och anrika Kyrkebybränneri i Vissefjärda som erbjuder guidade visningar och snapsprovningar.

En kvällspromenad vid Vissefjärda kyrka, Stallarna som också är Vissefjärdas hembygdsgård serverar kaffe om somrarna och visar gärna sitt hembygdsmuseum intill Lyckebyån där kan du promenera från kyrkan över till Stallarna på vår nybyggda gångbro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan Kyrksjön ligger byn Klättorp  som också är en vacker by att strosa genom.

Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för bad så kanske du bara kan flanera lite. Har du inte varit på en av mina turer vid Antamålarör kanske det skulle intressera. Vacker väg och fina bymiljöer.

Paddla kanot och fiska kan man göra i sjöarna och i Lyckebyån. Turistbyrån i Emmaboda kan hjälpa dig tillrätta med bokningar och hämtning och lämning av kanoter. Fiskekort i Törn kan köpas på ICA nära

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Besöka och övernatta på  spännande Ödevata Gårdshotell . De har många nya och spännande ideer kring ekologisk odling bland annat. Här finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan eller utnyttja kartappen i telefonen. Vackra krokvägar i den kuperade och sten beströdda terrängen. Kanske Du får se ett rådjur eller en tjäder i skogsbrynet?

Vägen bort mot Linnefors är också vacker och trevlig att promenera eller cykla. Den gamla Hovgården i Linnefors har en historia som gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

anekdoterAntamålaröratt göra i Blekingeatt göra i Emmaboda kommunatt göra i kalmarlänatt göra i Kronobergberättandeflädingstorpguidade turerguidehistoriahistorierkalmarlänpromenaderpromenerasägnerskogenskogsturerSmålandvandraVissefjärda

anekdoter, Antamålarör, Åsa Halin, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda kommun, att göra i kalmarlän, att göra i Kronoberg, berättande, Blekinge, flädingstorp, guidade turer, guide, historia, historier, husbilssemester, kalmarlän, promenader, promenera, sägner, skogen, skogsturer, Småland, utflykt, vandra, Vissefjärda