Skip to main content

Bokomslag, lustfyllda blommor, en fabrik och lite annat kul som är på gång i ateljén

Har målat lite under sommaren i alla fall. Kanske inte så mycket som man hade kunnat tro  För som sagt under sommaren- då samlar jag inspiration och motiv. Nu i september är lagren påfyllda kan jag lova. Men några akvareller har blivit målade och skissat en del har jag också gjort, speciellt under min resa i  vackra Dalsland i somras.

 

Underbara Håveryd med vacker utsikt och god mat på Brasseriet, fantastiskt fin båttur genom inte mindre än 16 slussar och där fanns mycket att skissa på kan jag berätta, denna soliga dag.  Smala slingriga, backiga vägar mellan små byar och samhällen. Fina små badsjöar blänker mellan träden. Läckö slott… där blev det mycket fotograferande och en och annan akvarell kan utlovas. Kanske ett blogginlägg också.

Vad som hänt i sommar inom måleriet. Jo…

Jag blev tillfrågad att måla omslaget till en bok som Gabriella Håkansson givit ut i sommar. Den heter Glimtar av en annan verklighet och finns att köpa på tex. Adlibris. (Klicka här) Så fantastiskt roligt att bli tillfrågad angående detta.

 

Några bilder från vackra och spännande Kyrkeby Bränneri här i Vissefjärda som bara måste ut på pappret blev det också. En inspirerande gammal fabrikslokal och en miljö som tilltalar mig. Fler ligger och väntar – var så säkra 🙂

 

Under sensommaren har jag också jobbat med att färdigställa bilder som  jag börjat på under våren och tidiga sommaren. Däribland en fantastisk Ford som jag blev tillfrågad att måla av. Oj oj. att måla av någons ”darling” så där! Men så blev jag klar – och vi blev nöjda båda två.

 

 

Nu i veckan tog jag mig an blommorna med liv och lust. Nu när vi kommit in i september så är det så klart underbar hortensia som ligger nära tillhands. Har gjort flera studier på hortensia, men är inte riktigt i mål än.

 

 

En lila Iris som stod och prunkade invid väggen här på Grönvägen i juni har halvklar stått och hånat mig från hyllan. Jag har tittat och funderat och våndats men så  äntligen blev den färdig. Lila är inte en lätt färg minsann. Både humlan och jag blev nöjda i alla fall.

Går och klurar på ett uppdrag jag fått under sommaren att göra en bild på vallmo. Det ska bli roligt. Inte gul denna gången utan röd. så kul…

 

 

Framöver blir det en del bilder från Båstnäs Bilkyrkogård som jag besökte i sommar när jag var i Dalsland..

Makalös plats med så många bilvrak på höjden och tvären, och så mycket att fotografera i olika vinklar och ljus att jag till sist blev helt matt. Blev så inspirerad och fyllde kameran kan jag lova. Längtar efter att sätta tänderna i dessa motiv liksom ”makapärerna” jag nu kommer att berätta om.

 

För en annan dag i Dalsland for jag till Rubens Maskinhistoriska samlingar och oj vilket besök det blev- fyllde även denna dag kameran till brädden med motiv. Man kan samla på allt möjligt, men dessa herrar samlar på lokomobiler och lite annat smått och gott. Lokomobiler mina vänner, det är inte några små maskiner inte.

Fick en fantastisk guidning av bröderna själva som tagit över samlandet efter sin far.

Jag överlämnade tekniken till dem i familjen som var mer inne på det så gick jag och fotograferade. Och oj oj oj -Vilka vackra maskiner de byggde en gång i tiden. Tänkte där jag gick att de verkligen var  konstnärer på sitt vis- vackert och funktionellt och ibland rätt rolig design som får en att dra på munnen. Ja här har jag många, många motiv.

 

Efter resan har jag funderat lite på hur jag ska jobba med företagandet och konstnärskapet. Har blivit medlem i konstnärsgruppen Grafik 99 Bildverket i Kalmar- för jag saknar målar kollegor.

Har också skickat in ansökan att få bli medlem i Konst runt i Emmaboda år 2021 -då jag inte hann starta företaget i tid i våras, Typiskt. Det hade varit roligt att vara med på utställningarna i regionen nu i helgen. Men kanske nästa år 🙂

Men först av allt ska jag måla av en ny bekantskap med karaktäristiskt, stort skägg, buskiga ögonbryn och kärleksfulla ögon och som gör allt för smarrigt godis- så spännande.

Vi hörs gott folk – och roar det er kan ni följa mitt konstnärsskap på Facebook- Åsa Halins akvareller och bilder eller Instagram- asahalin.se

 

Och du! skriv gärna ett ord här under inlägget (anonymt går bra) om så bara ett ok eller ”tummen upp” så vet jag att det finns läsare till mina texter och någon som tittar på bilderna- där ute i cyber rymden. Så blir jag peppad att skriva det fler inlägg med bilder här framöver.

 

Hälsningar

Åsa Halin, Konstnär -Vissefjärda

ångmaskiner, Austin, Båstnäs, bilkyrkogård, blommor, Dalsland, fabriksmuseum, Ford, Håveryd, Hortensia, humlor, iris, motorhistoria, remdrift, trädgård

Comments (4)

Kommentarer inaktiverade.