Skip to main content

September-Dimma och vackra kvällspromenader

Hej igen

Tidig höst är idag nåt jag kan längta till. Svalka, droppandet av daggen som faller från löven i skogen, några småfåglar som träter, tjock mossa i skogen och dimma. Höstens gratis spa för ansiktet. Vackert och lite vemodigt. Rofyllt.

Bjuder här på några bilder från veckans promenader och några från förra året också. En ljuvlig kväll i skogarna utanför Vissefjärda. Varm som en sommardag och med en underbar solnedgång när jag tom tyckte hygget var vackert.

Jag kan säga att jag var glad att vi hunnit över det och ut på skogsvägen, för gå i en avverkning i skymningen är inte speciellt lätt. En älgko med kalv gillade inte sällskapet men jag var för långsam med kameran.

 

Senare i veckan tittar jag ut och ja… dimman har äntligen kommit. Jag brygger kvickt en kopp kaffe, greppar kameran och sticker ut. Såklart kör jag lite vilse på vägarna bortåt Kammarbo och Grötsjö. Så typiskt

 

När jag  hittar rätt har dimman skingrats av solens värme men här och där dröjer den sig kvar i svackorna mellan tallarna.

 

Nästa gång det är en chans för dimma ska jag sätta väckarklockan på ”gryning” och vara beredd att bege mig ut. Så gott folk. Fler bilder kommer – och en och annan målning vad det lider.

 

I ateljen har jag och ljuvliga Affe jobbat på. En sån ljuvlig liten hund. Hur får man fram den där värmen, förväntan och kärleken hos en hund, spännande utmaning.

 

Nu kryper solstrålarna in i ateljen och jag ska ta fram Affes målningar och jag tror lite skrot och blommor. Det blir en bra kombination medans jag funderar på  om jag ska ordna en utställning under hösten, det vore roligt.

 

Och du. Skriv gärna en rad här under så jag ser att det finns en mottagare av mina texter ute i cybervärlden, om så bara en smiley eller tummen upp -då blir jag peppad och fler blogginlägg kommer 🙂

Hälsningar

Åsa Halin

Vissefjärda

Akvarell, akvareller, Åsa Halin, Dimma, Emmaboda, Konstnär, konstnärskap, Småland, Vissefjärda

Comments (1)

Kommentarer inaktiverade.