Skip to main content

Akvarellkurser januari – mars 2024

Efter jul följer några veckor som man behöver unna sig lite extra pepp. Jag kan tipsa om att dessa veckor är som gjorda för akvarellmåleri! Drömma sig bort i färger och motiv. Lustfyllt måleri medans grå-rusket ligger där utanför fönstret. Eller kanske är det snö som virvlar förbi fönsterrutan, där man sitter inne i värmen och målar motiv från sommarens trädgårdar, resor eller nåt annat mysigt.

Mer om kurserna och pris längre ner här  på sidan.

  • Vecka 4 – lördag & Söndag 27-28 januari-Fortsättningskurs – ”De magiska jordfärgerna & teknikerna” (Läs mer om kursen här nedan)

 

  • Vecka 6 – Torsdag och fredag 8 – 9 feb – För nybörjare/ om-startare (ingen erfarenhet behövs) (Läs mer om kursen här nedan) För nybörjarna och de som inte målat på ett tag men vill kicka igång det igen.

 

  •  Vecka 8 – Lördag och söndag 24-25 feb -För nybörjare/ om-startare (ingen erfarenhet behövs) (Läs mer om kursen här nedan) För nybörjarna och de som inte målat på ett tag men vill kicka igång det igen.

 

  • Vecka 10 – Torsdag och fredag 7-8 mars-Fortsättningskurs -”Måla vidare” (Läs mer om kursen här nedan)- Man praktiserar teknikerna från första kursen med utgångspunkt från eget måleri/motivval.  Jag stöttar, vi går igenom och vi repeterar tekniker vid behov.

 

  • Vecka 11 – Lördag och söndag 16-17 mars- Fortsättningskurs”Tema lavering/transparens” (Läs mer om kursen här nedan) eller

I samtliga fortsättningskurser finns mer utrymme för eget måleri.

Pris och anmälan

Pris : 2200kr inkl moms

Max 8 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (ange: mailadress och tel ) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig och jag fått ihop ett antal deltagare så får du ett mejl med tips på inköp och lite länkar.

Dela gärna och inspirera vänner, kollegor och bekanta.

 

 

 

Lustfyllt måleri

Jag har själv ett sånt minne från min tid i Stockholm. En rusk-kväll när jag just sitter så vid mitt målar bord. Jag bodde på 10 våningen så utsikten var det inget fel på. Stämningsfull musik. Minns värmen från elementet, minns också snön som singlade ner där utanför i den grå natten. Katten som nästan lagt sig i akvarell färgen.(aj, aj, aj – katthår i färgerna) Ljudet av hans spinnande, förnöjt. Jag, som drömmer mig bort i mitt måleri; Roslagens klippor där i Nothamn på Väddö, Italienska gränder med doft av nybryggt kaffe från kvarterets bar, färgsprakande blommor från sommarens trädgårdar.

.

Skoj är också att under semestern och ledigheter ha med några färger penslar och ett block eller skissbok och där göra opretentiösa skisser från dagen. Så skoj att återvända till. ja, som en dagbok.  Avkoppling, minnen och samtidigt utveckling i ens måleri.

Akvarellkurser våren 2024

Jag aviserar nu redan i november om de planerade kurserna under de första månaderna 2024. Man frågar om planeringen och datum (så himla skoj) och så är erfarenheten från förra året att detta kan bli en julklapp man önskar sig eller kanske nåt att ge bort i julklapp i form av presentkort. Man kanske vill önska sig färger, block och penslar i julklapp? (Jag skickar ut tips på material och länkar vid anmälan)

Jag erbjuder tvådagars kurser där vi fokuserar på akvarellmåleri  i Vissefjärda,  SÖ  Småland. Vi håller till i Vissefjärda rymliga lokaler och varje deltagare får ett eget bord att jobba vid.

 

 

Akvarellkurser  i Vissefjärda med Åsa Halin

 

Nybörjare och om-startare

  • Vecka 6 – Torsdag och fredag 8 – 9 feb

eller

  •  Vecka 8 – Lördag och söndag 24-25 feb

Vi börjar från grunden och ingen erfarenhet krävs. Du kommer att få ta del av och de tekniker och verktyg som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell

Du kanske tänkt ett tag att det där med akvarell- det verkar bra skoj!  Kanske Du fått penslar och papper av kollegorna när du gick i pension? Eller i födelsedags present- för att vännerna visste att detta, det var nåt för Dig! Du målade kanske mycket under en period, men så kom en massa emellan och nu har Du gått och sneglat på dina penslar ett tag, men kommer liksom inte igång igen?

Eller Du undrar hur man får till distans i ett landskap? Solen, hur får man in den i sitt måleri? Eller ett hav med solglitter?  Kanske Du tycker det är svårt med färgblandningar, den blir liksom matt och grumlig?

Då kanske jag kan få hjälpa dig med tips på hur Du kan göra för att komma vidare i ditt måleri? …Och så är det så skoj att måla tillsammans ju. Peppa några vänner att hänga med på kurs i Vissefjärda. Mycket skratt och kanske en del AHA upplevelser. Ja och så alla nya kreativa bekantskaper.

Vi målar under två dagar i anslutning till varandra för att smidigt lämna målningarna och sedan fortsätta där man slutat, dagen därpå. På så vis kan man smidigt dra nytta av det man lärt  sig färskt i minnet. Vissa kurser är lagda under arbetsdagar till alla er som är lediga då- på så vis kan helgen lämnas till aktiviteter med familj och vänner eller jobb om man är i de branscherna som har helg scheman.

Material:  Bra kvalitet gör det enklare att lyckas och framförallt roligare. Istället håller vi oss till tre färger, jag tipsar om 3 färger du kan välja, och dessa håller vi oss till under kursen.

-Va! tänker Du,

-Bara 3 färger??

Jo det fungerar med bara 3,  jag lovar! – Det är såå bra när man ska börja måla akvarell för man lär sig blanda själv – Det är mitt första tips nämligen som jag nu bjuder på redan innan kursen 🙂

~ * ~

Fortsättningskurser i akvarell

Akvarellmåleri – Fortsättning – De magiska jordfärgerna

  • Vecka 4-lördag & Söndag 27-28 januari

Måleri med penslar, spatel, rispa och droppa och blås. Mer experimentellt måleri. Vi använder akvarellfärg på tub och fokuserar lite extra på jordfärgerna. Vi inspireras av egna medhavda motiv, bilder eller om man så önskar målar abstrakt helt enkelt.

Rofyllt måleri där du får gott om tid till att jobba med dina motiv och målningar.

Akvarellmåleri -Måla vidare- Eget måleri- praktiserar teknikerna från nybörjar/omstartar kursen

  • Vecka 10 -Torsdag och fredag 7-8 mars

Med ” Halins nybörjar, Omstartar kurs”  i minnet målar vi vidare.  Vi börjar med en repetition av det vi talade om på nybörjar / om-startar kursen.  Kanske vi går igenom något som känns angeläget i gruppen eller så väljer man att måla vidare på sitt motiv.

Vi utnyttjar verktygen vi fått och målar motiven vi tagit med oss till kursen i form av bilder tex. Kanske nya tips dyker upp under kursens gång när man jobbar med motiven.

Vi går nu också igenom hur man spänner akvarell papper.

 

Akvarellmåleri- Fortsättning- Lavering- Transparens, Bända, vikt, borta nära…

 

  • Vecka 11 -Lördag och söndag 16-17 mars

Bända, vikt, välvda former, borta, nära. Lavering- jobba med transparens- såsom glas! vi är ju i glasriket ändå 🙂

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Vackra Törestorps camping har stuga såväl som ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Wilhelm Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

 

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

 

Facebook

Bilder: Åsa Halin Akvareller och bilder

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Instagram

Bilder: asahalin.se

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Hemsida

asahalin.se

Ateljé

Vissefjärda: korsningen Storgatan/Industrigatan Precis vid Runes bensinpumpar. GPS koordinater: 56.534268, 15.587914 (kopiera in i Google sökfält) Kursen är på annat ställe som jag anger i informationsmaterialet som Du får vid bokning.

 

Akvarell, akvarell 2024, akvarell i småland, akvarellkurs 2024, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, börja måla akvarell, fiske, golf, helgkurser akvarell, Kronoberg, måla i småland, måleri, nybörjare akvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, veckokurser akvarell, Vissefjärda

Comments (2)

Kommentarer inaktiverade.