Skip to main content

Våren i ateljén i Vissefjärda

Man får inte bli en ”Saltstod” som en god vän sa här i Vissefjärda. -Inte stagnera. Så är det även inom mitt företagande och inom konstnärskapet. Man får söka nya vägar och hoppa på de som verkar bra och gynnande som kommer i ens väg.

Våren har varit intensiv då jag ju startat andra delar i mitt företagande i form av guidningar och föredrag/kåserier med bildspel på temat natur och sägner. Men inom konstnärskapet har det hänt en del också tänker jag när jag blickar tillbaks.

Vid sidan av rent privata beställningar har jag även jobbat med beställningar från företag och organisationer. Roliga och utmanande uppdrag

Emmaboda Golfbana

Önskade en karta över faciliteterna och gärna vissa sevärdheter i omgivningarna utan att kartan ska bli för yvig. Det blev en del turer ut på banan som ligger så vackert utmed Kyrksjön i Vissefjärda. Endel omtag för att få in allt och få det realistiskt. Men oj vilket roligt uppdrag.

 

Veteranbilar

Under maj och juni har jag också deltagit som konstnär som gärna målar teknik och fordon på Motor utställningar i omgivningarna. Björkängen i Gullaboås samt Emmaboda motorutställning där Albinson & Sjöberg som ger ut en mängd tidningar om olika fordon. tex. tidningen Nostalgia. Det var skoj att träffa alla bilfantaster som också intresserar sig för konst inom samma tema. Bilar och mackapärer visade jag dessa dagar.

Vi får se om det blir några ringar på vattnet där. Kanske fler önskar sina ”darlings” på väggen vintertid. Vem vet?

Företagsuppdrag- 5 miljonte!

Här i trakterna tillverkas ett internationellt välkänt varumärke  om man är i pump, vatten, gruv och reningsverksbranschen tex. Över 1200 anställda på denna anläggningen. Med flera verkstäder, eget gjuteri och tillverkning sedan 1901. I våras tillverkades den 5 miljonte pumpen minsann!

Festligheter och jag tillfrågades att göra en akvarell som ett ”kollage” av bilder som representerar produkterna och produktionen idag 2022 på anläggningen. modern produktion med gjuteri, bearbetning och montering, kvalitet, medarbetare osv. Så väldigt skoj att få göra detta uppdrag. Utmanande och roligt. Akvarellen trycktes på en bricka och på t-shirts.

Ringar på vattnet – även Huvudkontoret i Solna

Efter några veckor blev jag även tillfrågad att göra en eller flera målningar till ett VIP konferensrum för samma internationella företag men denna gången var det huvudkontoret i Stockholm. Man fokuserar på vatten, rening och transport av vätskor. Temat var inkludering, globalt, vatten och hållbarhet.

Det blev tre målningar som hör samman. Bilder från olika delar av världen, städer, byar, savanner, bergsområden, gröna kullar, ishav, skogar som symboler för det globala och miljön.  Människor och miljöer där vatten är inkluderat. Barnen representerar framtiden och hållbarheten. Ja. såklart någon produkt här och där inkilat i bilden- lite diskret.  Så roligt att få göra dessa bilder.

Midsommarveckan

Nu ska jag ner till ateljén och måla på fler beställningar. Utmaningar med olika motiv som utvecklar.  Det gillar jag. -Och framledes? Jodå -Juli i Himmelsberga underbara museum och utställningshall på Öland med härliga Grafik 99 Bildverket. I augusti utställning med temat Bilar, teknik och mackapärer i Mönsterås och en massa annat skoj. Men det återkommer jag till. Under tiden hittar du mig på sociala medier och i ateljén i Vissefjärda

Sägner och anekdoter- guidade turer och föredrag

Är du intresserad av mina guidade turer och föredrag följ mig på

Åsa_Halin_guide på Facebook och Instagram

samt på

Bloggen Åsas Sägner och anekdoter här på sidan

 

och du! skriv gärna en rad här nedan. ett mail eller på sociala medier så jag vet att någon läser. Så blir jag peppad och skriver igen 🙂

Midsommar hälsningar

Åsa Halin

Vissefjärda

 

 

 

 

 

Akvarell, Åsa Halin, Borrby, Halins Damer, Halins Harar, Konstrundan på Österlen, konstutställning