Skip to main content

Ljuvliga Juni- akvareller och sägner

Så var det plötsligt juni igen. Tiden går fort och åter fylls träden och buskarna i trädgården med fågelkvitter. Det som gör en så glad. Plötsligt är allt så där intensivt färgstarkt igen. Det som man såg på fotona i vintras och tänkte

– Är det verkligen möjligt att naturen här kan gå från dimgrått och beige till denna färgprakt! Förstå mig rätt. Jag gillar faktiskt båda. Ja jag tycker om dimgrått och den där vilsamma beiga färgskalan som verkligen kan vara så inspirerande, subtil och så vilsam.

Guidade turer på temat sägner och folktro, ja även historia, har jag nu kommit igång med också. Det känns skoj.

Filmer och sociala medier

Jag publicerar mycket må mina sociala medier. Just nu laborerar jag med en ny app jag blev tipsad om. Så jag tänkte att jag måste bjuda även mina följare som inte nyttjar sociala medier på dessa. Så varför inte börja med en filmsnutt i den beiga färgskalan eftersom vi nu talade om den. En av akvarellerna från Duvemåla och Hultqvistagården där man kan fika om somrarna här i Emmabodas omgivningar.

Klädnype-korgen där ljuset från det lilla fönstre kryper in i korgen och ut genom gliporna mellan de flätade spånen. Klädnyporna är blanka av många års tvätt hantering men ännu syns skären från täljkniven som en gång format dem. Det gillar jag. Så håll till godo. En film (med lite musik så sänk kankse ljudet till lite lagom, du vet)

-och Du! Hör Du flugans surr mot fönsterrutan där i gården om sommaren?

klicka här på länken för filmsnutten: Akvarellen Duvemålas tvättnypekorg (Film)

Guidade turer på temat sägner och folktro från förr

Jag har ju också kommit i gång med mina guidade turer. Antamålarör med alla fantastiska sägner- som minsann inte är bara en och samma utan så många olika. Vackra hagmarkerna kring Eremitemålaby med anor från stenåldern-  till och med. Stugan i Luvön med sin historia.  Och hur är det egentligen  det där med stugorna i Sverige? bland stugfolket ansågs man lite märkvärdig om man hade en stuga. Varför kan man undra?  Och hur är det där med vättar, tomtar och lindormar?  Jag berättar.

Här på sidan (asahalin.se) ser du turerna jag erbjuder under midsommarhelgen då jag tänker att man kanske vill ta en promenad med goda vänner och besökare.  Midsommar dagen och söndagen den 26 har jag guidade turer (klicka här för info och hur du bokar)

 

Jag tar även separata gruppbokningar och bokningar där man föredrar engelska. Ja eller ”svengelska” 

Eftersom min intention är att med tiden illustrera en bok med sägner från trakten bjuder jag här på ännu en filmsnutt med mina skisser som kanske inspirerar Dig att hänga med mig på en guidad tur.

klicka hör för att se min film om skisserna och sägnerna: Video 2022-06-17 13 01 00

Vill du ha en avisering?

Jag berättar mer om mina kommande guidade turer i kommande blogginlägg. Så följ mig här. Är du intresserad att på en avisering när jag lagt upp ett blogginlägg? maila din mailadress till mail@asahalin.se så skickar jag vid varje publicering.

och du! skriv gärna en rad här nedan

(sätt en punkt på boxen för webbplats så behöver du inte fylla i den ) På så vis ser jag att någon läser mina inlägg och kanske uppskattar. du kan också maila en rad till mail@asahalin.se eller skriva något på sociala medier om blogginlägget. Det skulle vara skoj och peppande.

Publicerar strax även ett inlägg med inriktning på konstnärskapet och ett annat med inriktning mot just guidning och föredrag.

Trevlig midsommar

Åsa Halin

Åsa Halin, Att göra Emmaboda, Blekinge, Emmaboda, guidade turer, Kalmar län, sägner, Vissefjärda