Skip to main content

Akvarellkurs för nybörjare och om-startare. Lördag och söndag 6-7 april

Jag har samlat ihop alla de där tipsen och trixen som jag själv skulle ha behövt när jag började måla akvarell. Vi tar det från början med penslar, papper, tekniker och färger.

Vad ska man börja med? Hur får man till rosa? Vad är det för färg på skuggorna? Hur målar man ett motiv där man vill visa distans?…

Att måla akvarell

Tänk att sitta där i trädgården i sommar och måla och inspireras av det som finns omkring en. En blomma eller kanske kanske du vill illustrera dina dagar under semestern. Kanske illustrera till dagboksanteckningarna? Kanske du vill ha något att göra de regniga dagarna. Drömma sig bort, till Grekland, Italien eller … ja Norge.  Du kanske har färgerna därhemma men kommer liksom inte riktigt i gång? Du kanske fastnat undrar, var börjar man?

Så – välkommen på kurs. Att måla tillsammans det är i alla fall allra bäst. Man lär sig av varandra också och dessutom blir man peppad och inspirerad tillsammans. Mycket skratt och diskussioner kring akvarell.

  • Är du mer intresserad av fortsättningskurserna- klicka här

Kursinnehåll – Nybörjare & Om-startare

På kursen börjar vi från grunden med att prata papper, penslar och pigment/färg. Har du hört det förr så kan du såklart måla på. Men tidigare deltagare har sagt att ”alltid lär man sig något nytt”.

Tillsammans gör olika övningar som tar oss framåt i måleriet. Jag anpassar mig efter gruppen och deltagarnas önskemål så långt det är möjligt.

När vi gått igenom det viktigaste finns tid för eget måleri. Då har deltagarna nya kunskaper som kanske gör det lättare att måla det du tänkte. Jag finns till hands och påminner om tekniker. Visar och tipsar.

Jag samlar in önskemål innan så jag vet ungefär hur jag ska lägga upp och anpassa kursen. Önskemål och behov av olika tekniker tex.

Kursdatum

  • Vecka 14 – Lördag och söndag 6-7 april. För Nybörjare och om-startare.

(Ingen erfarenhet behövs)(Läs mer om kursen här nedan) För nybörjarna och de som inte målat på ett tag men vill kicka igång måleriet igen. Först till Kvarn!

 

Pris och anmälan

Specialpris 1800kr inkl. moms  (ordinarie pris 2200kr inkl. moms)

Max 8-9 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (ange: mailadress och tel ) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig och jag fått ihop ett antal deltagare så får du ett mejl med tips material om du inte redan har såklart. Jag erbjuder också startpaket med akvarellfärger, block och penslar tex. Ja sånt som kan vara knepigt att få tag på om man bor på mindre orter.

Inspirera gärna vänner, kollegor och bekanta. Kanske en present till en vän, förälder, nybliven pensionär…

 

Välkommen på akvarellkurser i Vissefjärda

I Föreningshuset i Vissefjärda finns gott om plats. Vi är runt 5-8 deltagare. Varje deltagare får ett eget bord att arbeta vid för när man målar akvarell behöver man utrymme.

Jag skickar ut introduktionsbrev med checklista i god tid inför kursen.

  1. För Nybörjare och omstartare. För Dig som vill ta det från grunden. Vi går igenom penslar, pigment/färg och pappers kvaliteer. Vi gör olika övningar för att komma igång och testa teknikerna. Du får utrymme att måla eget motiv. Vi jobbar under två dagar och i slutet av dag ett låter vi allt stå kvar till dagen efter.
  2. Fortsättning. Här känner du att du målat lite och inte behöver gå igenom de grundläggande delarna igen som penslar, papper och pigment. Här finns gott om tid att måla dina egna motiv. Jag finns hela tiden tillgänglig för stöd och råd. Under kursdagarna går jag igenom olika tekniker som jag ser kan gagna deltagare i gruppen i deras jobb med motiven.
  3. Vissa Fortsättningskurser har ett tema adderat i kursen. Det kan vara lavering, transparens- ja som hur man kan måla av glas tex som just är transparent. Eller kanske jordfärger – vi fokuserar på dessa underbara pigment. En del av dessa kurser kommer då handla om just dessa teman.

Vill ni att jag kommer till er för att hålla kurs? Kontakta mig så kontakta mig för prisförslag.

Är du intresserad av fortsättningskurserna- klicka här

Välkomna på kurs med mig

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

Akvarell, akvarell 2024, akvarell i småland, akvarellkurs 2024, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, börja måla akvarell, fiske, golf, helgkurser akvarell, Kronoberg, måla i småland, måleri, nybörjare akvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, veckokurser akvarell, Vissefjärda