Skip to main content

Onsdagen den 8 dec Föredrag och Vernissage i Vissefjärda Föreningshus (Endast denna dag!)

Första advent 2020 planerade jag en vernissage i Vissefjärda. Det fick ställas in pga pandemin men istället öppnade sig andra möjligheter och jag kunde öppna min atelje och utställning i fd.Biltjänst gamla lokaler här i Vissefjärda. Där håller jag till än idag. Det blev en kylslagen tillställning då, förra året. Man höll avstånd och var såklart lite ängslig. Men man kunde se konst i skyltfönstren utan att vara ängslig för smittorisken i alla fall.

Så nu för att fira ett år! För att äntligen ha den där vernissagen och för att kunna erbjuda  underhållning i form av föredrag med bilder, sägner och anekdoter från trakten kring Vissefjärda så erbjuder jag detta i  Vissefjärda Föreningshus Onsdagen den 8 december 2021.

 

Vernissage, den 8 december  kl 11.00 i Föreningshuset i Vissefjärda

Jag kommer att ha  utställning med akvareller och foton endast denna dagen i Föreningshuset.

Utställningen kommer att vara öppen från klockan 11-18,30. Dock kommer utställningen inte att vara öppen  30min innan och under föredragen.

Alla är hjärtligt välkomna.

Samma dag kommer jag också att erbjuda föredrag kl 14 och kl 19 i en annan lokal i Föreningshuset.(se nedan för mer info.) Entré till föredraget är 100kr inkl. kaffe

Föredrag

Under pandemin har jag haft möjlighet att fundera och inspirera mig. Skogen är en stor inspirationskälla men även vardags historien. Så det slog mig att jag slår ihop de båda. Berättar traditionen som ju var dåtidens underhållning om kvällarna i stugorna med mina natur fotografier och illustrationer så blir det en trevlig kombination.

Jag har hittat så mycket spännande i arkiven. Skrönor och anekdoter, historier och ”hittepå”- som trotts allt kan vara en bra historia och som säkert var god underhållning om kvällarna, när det begav sig och som är underhållande även idag.

Jag tänker att det också säkert förklarar folks idévärld innan folkskolans tid och innan böcker fanns i hemmen.  Jag kommer att berätta gamla men också ny-påhittade berättelser om märkliga ställen i naturen häromkring.

Föredrag  onsdagen den 8 december  kl 14.00 eller kl 19.00 i Föreningshuset i Vissefjärda

Jag erbjuder två tillfällen med föredrag denna dagen. En kl 14.00 då jag tänkte att många har tid, nu när golfsäsongen är över och man behöver lite ro och underhållning från julstöket. Sedan har jag ett tillfälle kl 19.00 då man hunnit koppla av och fixat efter jobbet. Samåk gärna!

Bildspel med mina foton, akvareller jag berättar om funderingar under mina promenader i skogarna i omgivningen och kryddar med anekdoter, sägner och annat skoj som jag hittat i arkivgömmorna.

Boka gärna på :

mail@asahalin.se

– ange vilken tid, namn, tel och antal personer.

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

Mellan vernissage och föreläsning kan du passa på att ta en promenad till kyrkan, stallarna och Lyckebyån för att se vår nybyggda bro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan ligger byn Klättorp som också är en vacker by att strosa genom. Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för vinterbad så kanske du bara kan flanera lite. Skylten mot Eremitemålaby visar också skylten för fornminne. Där kan du se Antamålarör som är en mäktig lämning från Istiden. Utmed vägen dit- precis utanför byn på vänster sida, ligger även klockstenen.

Vägen bort mot Linnefors är också vacker, trevlig att promenera. Den gamla gården i Linnefors är ett gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Där finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan 😉 (appen i telefonen)

Kanske Vissefjärda café, Pizzeria David, Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen? Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider.

I Vissefjärda finns även ICA Nära och behöver du tanka finns Runes bensin

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär

Akvarell, Akvarellkonstnär, anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, Emmaboda, föredrag, naturfotografi, sägner, tavlor, Vissefjärda