Skip to main content

Passa på att besöka vackra Vissefjärda – Onsdagen den 8 december. Vernissage och föredrag i Föreningshuset i Vissefjärda (ENDAST DENNA DAG!)

På onsdag den 8 december slår jag upp dörrarna- Denna dag i Föreningshuset i Vissefjärda. Lite för att fira ett år! Tänka sigSå vad kan man mer göra i Vissefjärda? Längst ner i texten finner du flera tips! Välkomna till vackra Vissefjärda (även på vintern är här fint minsann)

Lite för att fira ett år. Men i år bjuder jag på en inomhus vernissage. Ateljen vid Biltjänst är stängd denna dag

Föredrag 14.00 samt kl 19.00 (ca 1,5- 2tim inkl. kaffepaus) entré 100kr/person

Bildspel med foton från promenader i omgivningarna och en och annan akvarell. Kåseri och funderingar och inspirationen jag hämtar under mina skogs promenader i omgivningar, jag kryddar med  anekdoter, sägner och annat skoj som jag hittat i arkivgömmorna. Välkomna!

Meddela gärna att ni kommer :

mail@asahalin.se

– ange vilken tid (14.00 eller 19.00) namn, tel och antal personer.

Vernissage klockan 11.00 med mina akvareller och foton

Jag kommer att ha  utställning med akvareller och foton.

Presentkort kommer även att finnas till försäljning.

Utställningen kommer att vara öppen från klockan 11-18,30. Dock kommer utställningen inte att vara öppen  30min innan och under föredragen.

Alla är hjärtligt välkomna.

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

Mellan vernissage och föreläsning kan du passa på att ta en promenad till kyrkan, stallarna och Lyckebyån för att se vår nybyggda bro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan ligger byn Klättorp som också är en vacker by att strosa genom. Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för vinterbad så kanske du bara kan flanera lite. Skylten mot Eremitemålaby visar också skylten för fornminne. Där kan du se Antamålarör som är en mäktig lämning från Istiden. Utmed vägen dit- precis utanför byn på vänster sida, ligger även klockstenen.

Vägen bort mot Linnefors är också vacker, trevlig att promenera. Den gamla gården i Linnefors är ett gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Där finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan 😉 (appen i telefonen)

Kanske Vissefjärda café, Pizzeria David, Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen? Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider.

I Vissefjärda finns även ICA Nära och behöver du tanka finns Runes bensin

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär

 

Akvarell, Akvarellkonstnär, anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, Emmaboda, föredrag, Kronoberg, naturfotografi, sägner, tavlor, Vissefjärda