Skip to main content

Tolkning/Parafras av ett konstverk – av Nova ÅK 5 Lindås skola

Det har hänt så mycket roligt denna veckan. I fredags fick jag besöka av Helena som är lärare i Lindås skola och med sig hade hon Nova. Ja Nova har jag ju träffat förr. Både på sportlovsakvarell för några år sedan. Sedan kom Nova på besök i vintras ju, för att intervjua mig. Minsann.

Eleverna hade fått välja en konstnär och ett verk att göra en tolkning/parafras av.  Nova valde mig.

Kan ni tänka er att jag blev smickrad

 

Nu har Nova skrivit en text om sitt projekt och även gjort en ljuvlig liten skulptur på ett väsen, ibland är det en kanin, ibland kanske en räv eller mus. Den sitter där bland lingonriset på stubben. Underbar.

I skyltfönstret i min atelje´i Vissefjärda har jag gjort i ordning liten utställning med trollhassel och en himmelsblå glittrande bakgrund till skulpturen och texten. SÅ gott folk

Verket som inspirerade Nova till att göra parafrasen/tolkningen är en Trollringenbild. Dvs en bild i blandteknik av foto o digitalt måleri. Fotona är oftast tagna i trakten. som här från Kammarbos krokvägar och med målade vättar och oknytt. Kanske det är trollharar? Men det vet man aldrig så noga.

Foto och digitalt måleri av Åsa Halin, konstnär Vissefjärda

välkomna på utställning

Under några veckor gästas mina skyltfönster av Novas ljuvliga lilla väsen

Tack för besöket Nova och Helena.

 

 

 

 

 

Hälsar

Åsa Halin

akvareller, arbetsamsmuseer, arbetslivsmuseum, art, artist, Åsa Halin, Åsas atelje, ateljen, att göra, blommor, Chrystal Kingdom, Emmaboda, Emmabodakommun, friluftsliv, Glasriket, Konstnär, öppettider, öppettider i ateljen, presentartiklar, sägner, semester, Småland, tales, trädgårdsblommor, Vissefjärda, watercolor, watercolorartist