Skip to main content

Sommaren i ateljén

Sommaren har fyllts med trevliga och roliga möten, målningar av beställningar och berättarkvällar och guidade turer på temat sägner och historier. Så skoj att jag äntligen kommit i gång med det. Är även på härliga Kyrkeby bränneri här i Vissefjärda och berättar om brännvins bränning och visar den gamla tekniken.

Jag har fler turer på gång, men lite mer research krävs. Vill att de ska bli bra och vara intressant ju.

I ateljén har jag målat beställningar. Olika teman, roliga och utmanande.

Mellan varven har jag målat eget. Det har blivit fåglar

Rödstjärtens lågmälda färger. så vacker. Den upptäckte jag bara för något år sedan. Så vacker i sina lågmälda färger. Hanen är mer bjärt. Målar nog honom inom kort

Min favorit Gärdsmygen. Många turister tittar in under dessa dagar. Svenska och utländska. Jag visar och berättar om vad som finns att se och göra. Förser dem med 122ans fina broschyr med alla vi småbutiker på landet samt Antik och loppis som går mer i nord sydlig riktning sas.

När jag målade gärdsmygen hade jag tyska turister på besök och i tyskland fick jag lära mig att den heter gärdsgårds kungen. Minns inte namnet på tyska nu. Tänker att kronan är den märkliga stjärten som är som en krona därbak :

och såklart Rödhaken som är så nyfiken, slutar nog aldrig måla dem. De gör en så glad när den slår sig ner- så där aldeles intill. Som om den vill ha sällskap.

 

hönor blir det fler av vad det lider. Jag kan inte ha egna, så får jag måla av dem istället.

Har varit i himmesberga och ställt ut med det trevliga gänget av konstnärer i Grafik 99 BILDVERKET. alltid en fröjd såklart att träffa andra som målar. När jag hämtade tavlorna tittade jag som hastigast i gästboken och blev så otroligt glad över de vänliga orden man skrivit om mina verk. Tusen, tusen, tusen tack.

Ibland så tvekar man, tvivlar. Då värmer och pushar de där orden ska ni veta.

I helgen var jag i härliga Atelje Stensjömåla. Jag blev inbjuden att ställa ut akvareller och berätta sägner under deras marknad.  Vägen dit är bara den väl värt ett besök.    Lina – som äger ateljen som ligger så ljuvligt vackert tar emot alla med en sån värme och glädje att man är boostad med energi för en vecka efter besöket.  Jag var där i två dagar så ni anar ju… Det var skojiga och trevliga dagar. Det blir nog mer sammarbete framöver

Har även varit nere i Holmsjö och visar där några tavlor på en marknad i Församlingshemmet under ”Öppen vägkyrka”. Skojigt att bli tillfrågad från andra sidan länsgränsen. Hoppas på mer samarbete över gränserna dit.

Nu så är det dags att gå och sova då det har blivit många sena kvällar här ett tag. I morgon är det ateljén med besökare och måleri som gäller. Som jag längtar efter måleriet ska ni veta.

Trevlig fortsättning på sommaren.

och du

uppskattar du mina inlägg skriv då gärna en rad här nedan eller som meddelande så jag vet att ni finns där ute i cyber rymden.

hälsningar

Åsa Halin

Konstnär, kåsör och guide

Vissefjärda

Akvarell, Åsa Halin, fåglar, Inspiration, konst, måleri, skogen, Vissefjärda