Skip to main content

Sägnerna

Hjärtligt välkommen till berättandet- ja i text och bild.

och du… för en berättare är det viktig med publik som är med i berättandet. Så är det även här. Så skriv gärna en rad (här nedan- anonymt går bra. Eller på sociala medier, eller skicka ett mail). Så vet jag att någon läser där ute i cyber rymden.

Du hittar historierna här på min hemsida asahalin.se under bloggarna – Åsa Halins sägner och anekdoter . Där finner du de jag har lagt upp- och kommande inlägg.

Klicka här för Åsas Sägner och anekdoter

 

och vill du veta mera…

Sägnerna… och historierna. Jag har berättat dem muntligt under berättarvandringar liksom på berättaraftnar. Och nu även på Facebook där det går lättast att visa bilder och berätta textmässigt. Du kanske följer mig på sociala medier?  Under kontot ”Åsa Halin Berättare” på Facebook  och Instagram? På FB har jag under vintern börjat berätta sägner till mina bilder. Ja,  du vet som ett seriemagasin, där varje bild tar dig vidare i texten kring en sägen.

Men alla som inte är på sociala medier då? Och på Instagram fungerar inte på samma sätt och dessutom måste texterna vara korta, korta.

Jag har funderat på hur jag ska bjuda följare på sägnerna och efter en del funderande har jag tänkt att det får bli länkat till min hemsida helt enkelt.

En bok

Med tiden blir det en bok, tänker jag. Sägnerna jag hittar i arkiven och litteraturen samlade  i textform och till mina bilder och illustrationer. Vissa projekt känns större och med svårgreppade än andra. Detta är ett sånt. Jag har ingen erfarenhet och dessutom ska det finansieras.

Men skam den som ger sig.

Vill du stötta mig i detta projekt? Kanske du har idéer och råd är du välkommen att kontakta mig mail@asahalin.se.

Berättaren

Jag är ju berättare. Ja textmässigt, med bilder men även muntligt. Jag tycker om det gamla muntliga berättandet. Sägnerna ju var en underhållningsform, förklaringsmodell och en del av vår historia brukar jag också tänka. Berättandet är en annan form ju,  än att läsa upp eller själv läsa en sägen (som här tex.)

Jag berättar gärna till mina bilder för att inspirera alla de som inte så ofta kommer ut i naturen, tänker jag. De  bilderna jag visar är ur min egen produktion. Många är foton tagna i skogarna, oredigerade.

Jag brukar säga att naturen  bjuder på så fantastiska bilder att man inte behöver det. Andra bilder är blandteknik och sägen/sago inspirerade- Jag kallar dem Trollringens bilder. Då i form av foto och digitalt måleri. Andra är akvareller.

Alla bilderna är mina egna, ja för en annan del av min verksamhet är ju faktiskt mitt konstnärskap.

Berättaraftnar och skogsvandringar

Jag erbjuder även berättar aftnar med eller utan bildspel. Men även skogsvandringar där jag berättar sägner.

Läs mer här

Kontakta mig på mail@asahalin.se  om du är intresserad. Jag kommer gärna och berättar.

Men nu – Hjärtligt välkommen på mina digitala berättarvandringar

och du… för en berättare är det viktig med publik som är med i berättandet. Så är det även här. Så skriv gärna en rad (här eller på sociala medier) eller skicka ett mail. Bara en kommentar så jag vet att ni läsare finns där ute i cyber rymden, du vet 🙂

Du hittar historierna här på min hemsida asahalin.se under bloggarna – Åsa Halins sägner och anekdoter finner du de jag har lagt upp- och kommande

Klicka här för Åsas Sägner och anekdoter

 

 

Åsa Halin, berättande, berättare, drakar, historier, jättar, lindormar, sägner, skrönor, Småland, tomtar, troll, vättar