Skip to main content

Många besökare och journalister i ateljen i Vissefjärda

I slutet av november hände allt på en vecka. Jag fick Emmaboda kulturstipendie och fick tag i fantastiskt bra lokaler.

Och jag tänker att det gäller att smida medans järnet är varmt så veckorna har varit intensiva. Nu har jag haft öppet dagligen sedan första advent. 15-19 varje dag ända fram till jul. Så många trevliga, intresserade och  positiva människor jag träffat. Många stannar utanför och vi talas vid lite ute då man ser utställningen utmärkt från utsidan,-för alla ska känna dig säkra.

Andra väljer att komma in och titta. Många av de oinramade akvarellerna kan jag inte hänga upp och visa som de som hänger i visningsramar eller är professionellt inramade. De kan du bläddra igenom lätt här inne. Jag har valt att skriva priser på samtliga verk så allt är tydligt. Jag  hjälper gärna till att fixa inramningen där jag har ett så bra samarbete med fantastiska Emmaboda konst.

Tidningsreportage och i januari även i tidningen Nostalgia- för veteranbilsentusiaster (Nr2/2021)

Emmaboda Tidning liksom Tidningen Barometern har skrivit reportage om min utställningshall och konstnärskap och den 7 januari ( Nummer 2/2021) kommer ett litet bild reportage i Tidningen Nostalgia. Tidningen för veteranbilsentusiaster. Så spännande 🙂

Man i varselklädsel speglar sig i den svarta, putsade plåten. 

Har både sålt en del och fått beställningar som jag jobbar på. Tusen tack allesammans. Jag tar gärna emot beställningar på bilar, gårdsmiljöer och annat spännande 🙂 (från 3000kr)

Foto: Åsa Halin . På gång som akvarell. Båstnäs bilkyrkogård 🙂

Kursverksamhet

Akvarellkursen för nybörjare som jag tänkte ha ett veckoslut i januari och som jag sett fram emot,  har jag nu skjutit upp till februari/mars. Vi får se vad Corona hittar på. Det ska kännas säkert för alla. Jag tror att kursverksamhet är nåt för mig. Det hade verkligen varit roligt. Studieförbundet Vuxenskolan och jag smider planer.

Föredrag med fotografier, texter, reflektioner & akvareller

När jag startade företaget tänkte jag mig också att hålla föredrag kring mina fotografier från promenader i naturen. Många frågar efter fotografierna och det gläder mig. Jag har öppnat ett instagram konto med endast foton: Vissefarda_halins_foton.

Efterfrågan av fotografierna har blivit en spinoff genom att jag fotograferar motiv jag vill måla. Roligt och överraskande för mig 🙂

Många frågar också efter mina texter och reflektioner kring akvareller och foton. Till utställningen vet jag ännu inte hur jag ska få till texterna- men det kommer anar jag, kanske nåt digitalt med QR kod som jag har anammat med hull och hår.

Foto: Åsa Halin

Föredrag med foton, små korta reflektioner och akvareller skulle vara roligt att kunna arrangera. Men även det får vänta tills Corona håller sig på mattan, så klart. Men under tiden kan jag bereda jorden så att allt är klart när tiden är slagen.

Måleriet

Joda! Det funkar utmärkt.  Så roligt att det fungerar att måla här i lokalen. Jag glömmer ju tid och rum när jag målar.

Akvareller målade på närproducerat akvarellpapper från Lessebohandpappersbruk. Ett nystartat samarbete.

Som jag nämnt för många som besökt mig så har jag hela huvudet fullt med bilder som vill komma ut.

Bilar och mackapärer liksom blommor, miljöer, skog och natur och inte minst sago illustrationer som jag fick en väldig inspiration till att måla här för någon vecka sedan. Jag har skrivit ett eget blogg inlägg om det under sagotemat här på sidan.

Jag vill också testa nya tekniker och labbar med färgkombinationer för att verkligen få till rätt ljus och känsla, som är viktigt för mig i mina bilder.

 

Nu vill jag önska er alla en god jul

en digital jul-kram till er alla

Och du. tycker du om det du läser och ser så skriv en kort rad. Anonymt är finemang, så vet jag att ni finns där ute i cyberrymden.

Från Åsa Halin

konstnär, Vissefjärda

 

 

Akvarell, Åsa Halin, atelje, bilar, blogg, blommor, Inspiration, utställningar, Vissefjärda

Comments (2)

Kommentarer inaktiverade.