Skip to main content

Konstrundan 2022 – Konst Runt

Nu är det äntligen på gång med årets konstrunda i vår del av Småland. Det ska bli skoj. Nu brukar jag ju ha öppet i ateljén när jag är på plats och jobbar men konstrundan var verkligen rolig förra året. År 2021 var jag med för första gången. Nu har jag jobbat både med Mackapärer och rosor, humlor och … ja andra insekter – det är på tapeten just nu. Vissa av dessa akvareller ser du här på utställningen. Men kom hit och se dem live vet ja!

Konstrundan heter Konst Runt och på konstrunt.nu hittar du mer info om var, när och hur.

Insekter, Humlor och Guldbaggar

I går när jag var uppe i insektsmåleriet som ett break i måleriet med en beställning, så gjorde jag en liten film på en, som vi kallar, Guldbagge.

Video 2022-09-05 19 03 31

 

Rosor och Humlor

Rosorna med humlan är en ros som blommar i min trädgård i juni. Violacea heter de. Enkel och liksom glödande.  Det har både blivit rosor och mackapärer de sista veckorna.

 

Mackapärer

En Mackapär blev också klar. Denna från en plog eller var det kanske en årder som stod uppriggad på en mur vid ett hus i skogen. Jag tog kort och när jag kom hem insåg jag hur välarbetad den var- handtaget. Inte bara funktion utan även vackert.

Sista lilla akvarellen i går blev en snabelsvärmare.

Har så länge velat måla en snabelsvärmare. Sedan den där septemberkvällen i Flisbergen på Väddö❤️i Roslagen.
Jag skulle väl hämta en kofta o där intill de lila hortensiorna i ”siden” låg den utmattad på golvet.
Först tyckte jag den var otäckt stor. Men så såg jag färgerna, och liksom päls. En snabel som rullades ut i hopp om nektar.
Som en liten skandinavisk kolibri. Blev faktiskt helt hänförd. Följde den där bland floxen i skumrasket. Den lilla snabeln, ”ögonen”. Den vackra teckningen.
Som larv är denna en av de stora larverna som folk gärna rynkar på näsan åt och tycker är otäck för teckningen som ser ut som två stora ”kalle anka ögon”. Är det inte makalöst att naturen ”tecknat” ögon för att avskräcka? Till och med finns ett  ”blänk” i ögat☺️
Jag lade upp den på sociala medier som jag brukar. Och tänk. Den var såld efter en halvtimman.

Beställningar?

Beställningar tar jag gärna nu. Helst fotograferar jag en solig dag själv. Men det går bra med foton också.

Nu är det natti natti för mig. Så… kanske vi ses i helgen? Det vore skoj. Är du intresserad av sägner, guidade turer och berättar aftnar? Säg då till så berättar jag en sägen eller historia från förr.

hälsningar och välkomna

Åsa Halin

Guide och konstnär

Emmaboda, kalmarlän, konst i kalmarlän, konstrunt, Sydöstra Sverige, Vissefjärda