Skip to main content

I ateljén- Bra-priser-vecka & Beställningar Vecka 33

Det har hänt så mycket i sommar. Berättarkvällar, besök hos kollegor på marknadsdagar, sägner, historier alla trevliga möten på guideturerna och önskningar om nya turer och andra teman som jag jobbar på. Måste ha flera ben att stå på i mitt företag.   Och hur varmt har det inte varit?  Nu hoppas jag att höstsvalkan, lite fukt och dimman som jag tycker så mycket om,  åter kommer in över Småland.

Önskar också augusti månar med stjärnklara nätter med stjärnfall där vi kan önska fred, ro, stabilitet och glädje. Det behöver vi, Visst?

Och i ateljén då?

Jodå jag har målat och svettats. De stora fönstren gör att det blir varmt. Men jag har ju AC- dvs korsdrag som jag ordnar med- när vind finns. Har varvat  beställningar med eget lustfyllt måleri för att utvecklas och för att komma igång. När det är stötvis målande som det blivit i sommar behövs ibland nåt för

att komma igång. Ofta känns det såå långt och lite ångestfyllt att sätta penseln mot pappret när det gått en tid. Kanske man tappat det, kanske man inte får till det. Luther och självförtroende ni vet 🙂 DÅ målar jag sånt som gör mig glad och tillfreds. Blommor, humlor, fåglar och miljöer och kanske någon mackapär.

Beställningar

Nu behöver jag sätta fart med beställningar- kanske Du har någon på lut? En gård? ett hus? en bil?  en hund- kanske en häst? en moppe eller nåt annat skoj?

Djurporträtt

Ja, jag har varit restriktiv beträffande djuren det då jag tyckt det varit knepigt att veta om jag fångat just den personligheten hos hunden, katten eller hästen.

Men nu har jag fått åtskilliga godkända uttalanden så jag utmanar mig genom att slänga mig ut i djurporträttsvärlden 🙂

 

Kartor

så skoj. Som den till Emmaboda golfbana. Har Du sett den där på informationsbanan vid entren? Fotot jag har här har ite dålig färgåtergivning på bilden här. Men så skoj och en utmaning att få in allt, mån ni tro, utan att den skulle bli alltför yvig.

Öppet tider

Nu ska jag börja ha lite ordentliga öppet tider då jag är i ateljén och målar igen tänkte jag. Ser fram emot det.

Har varvat med  fågelmåleri. Gärna rödhakar, men även rödstjärt och gärdsmygar som jag nämnt tidigare. En och annan tomte inspirerad från mina berättar aftnar och guidade turer på temat sägner och historier.

Vecka 33

Jag är på plats i ateljén och jobbar tisdag – torsdag 13-18 samt lördag 13-16 och söndag 13-15. Välkomna att komma förbi och titta på mina akvareller då. Teknik och bilar finns dock under denna veckan uppe i Mönsterås hembygdspark på utställning i samband med en veteranbilsträff där.

Tiderna ser du oftast på länken högt upp på första sidan på min hemsida.

Jag håller just nu på med två akvareller av rosor och humlor. Ja ni vet trädgård ligger mig varmt om hjärtat men just nu vågar jag mig nästan inte ut och titta hur det ser ut. Mest beige anar jag.

Beställningar

Jag tar nu emot beställningar som jag kan jobba med under hösten. Oftast behöver jag några veckor, ibland längre för att färdigställa ett motiv. Sedan någon vecka för inraming hos Emmaboda Konst. Jag fotograferar helst motiven. Gärna en solig morgon eller eftermiddag med långa skuggor eller kanske en dimmig eller lite regning dag beroende på motiv. Olika vinklar och lägen kan göra motivet intressantare- då blir det också MIN bild till fullo så att säga

Beställningar går på från 3000kr(inkl. moms) och uppåt. Jag bistår gärna med hjälp att rama in då jag har ett samarbete med Emmaboda konst. Kostnaden för inramning går på från 400kr standard ram och glas. (beroende på storlek, ram och typ av glas)

Nu är det perfekt tid att planera beställningarna då jag gärna fotograferar motiven själv, i sol med skuggor mm.

kontakta mig eller titta in i atelje´n.

En sån bra födelsedags present. julklapp eller bara för att du vill ha en akvarell på din egen vägg 🙂

    

 

Hej så länge och titta gärna in för att titta på mina akvareller i ateljén.

Bra priser denna veckan. 🙂

Skriv gärna en rad på sociala medier eller här nedan så jag vet att Du läser- där ute i cyber rymden

hjärtligt välkomna

 

Åsa Halin

Konstnär, kåsör och guide på temat historia o sägner (och lite brännvinsproduktion ala 1800tal-)

Vissefjärda och Småland

0706271401

Akvarell, Åsa Halin, atelje, Emmaboda, Vissefjärda