Skip to main content

Det lackar åt jul – Öppet 15-19 tillsvidare- En hektisk vecka för ”Halinskan”

Sedan lite över en vecka är jag en glad och tacksam kulturstipendiat Läs mer här 

Samma dag fick jag en lokal att ha en corona säker utställning i, med stora skyltfönster. Så efter en hektisk vecka stod allt klart  skyltsöndagen klockan 10. En strid ström med besökare både i bilar och gåendes kom. Vi försökte hålla besöken ute i det fria så alla kände sig trygga.

Lokalen ligger vid Runes bensin innan viadukten om du kommer från kyrkan. Niklassons biltjänst gamla utställningslokaler.

Foto: Joakim Haraldsson, Ford Zodiac 1963.

Bland annat besökte en brittisk skönhet utställningen. Ford Zodiac 1963.

Jag kommer jag att vara på plats mellan 15.00-19.00 fram till jul.

Kommer inga besökare målar jag tänker jag.  Jag var lite orolig att jag inte kan koncentrera mig där mellan alla stora skyltfönster. Men igår insåg jag att – Jodå! det går alldeles utmärkt! När jag väl börjat måla så är jag så koncentrerad så jag glömmer allt annat. Men det blir inte så minimalistiskt i utställningslokalen utan lite stökigt – Men så är det ju med oss konstnärer 😉

Tänker att en tavla, ett konstverk är väl en perfekt julklapp eller present detta året?

En kär bil, eller kanske ett hus som betyder lite extra, ett stileben  i form av en bomma eller kanske en mackapär som ingen människa vet vad det är eller heter 🙂

Skojar bara, för jag vet minsann att ni finns där ute, ni som vet vad det är för mojänger jag målar.

Nåja. Nu ska jag iväg till Emmaboda-konst för att lämna in beställda målningar för inraming så de blir klara inför jul. Så jag hinner inte skriva med er längre för denna gången.

Och du! Vill du komma på besök och titta på konst en annan tid än den angivna så är faktiskt hela utställningen synlig från skyltfönstren (det är det som är coronasäkert ) dygnet runt!

Vill du träffa mig så kan du alltid slå en signal så avtalar vi tid. Det vore skoj.

I kväll ska jag göra klart en stor vallmomålning jag jobbar med,  och så ska jag fundera på hur jag gör det sista på den vackra gula Nashen.  En gårdsbeställning med fantastiska äppelträd klurar jag på, kanske jag börjar på en målning av Bössan/Vissefjärda Magasin som någon vill ha sedan har en kul grå bil som jag anar är en Jaguar som jag är lite sugen på också. Hm! Man kanske skulle varit bläckfisk i alla fall 🙂

Ni som har Facebook och Instagram kan se  vad som blir målat. Annars är jag tillbaks om några dagar här i bloggen eller nästa vecka.

Önskar er trevliga dagar -Hoppas vi ses och hörs

hälsningar

Åsa Halin (070-6271401)

Vissefjärda

akvarellutställning, Åsa Halin, Emmaboda kulturstipendie, julklapp, konst, utställning, veteranbilar, Visit Emmaboda, Visit Glasriket, Vissefjärda

Comments (1)

Kommentarer inaktiverade.