Skip to main content

Morgonstund i dimma- snart på väg…

Ute ligger dimman tät, klockan är tidigt. Dagsljuset har letat sig fram till Vissefjärda. När jag släppte ut Sandra-katt hördes en ensam fågel kvittra någon stans ute i skumrasket. Det är nåt sällsamt vackert över höstens tidiga morgnar.

 

 

 

 

 

Bild: Akvarell där jag testat en ny färgskala och äntligen fångat skogen i dimma som jag vill ha den. Härligt när man äntligen lyckas få fram det man vill.

 

 

Dagarna har varit intensiva de sista veckorna. Fixat målningarna och trycken som hänger på Vissefjärda Café. Marknadsföring- du får gärna dela på sociala medier visa min hemsida om du vill. Kan behöva hjälp där.

Jag planerar  eventuellt en kommande kort utställning på några dagar  i Lindås eller Vissefjärda. Tänkte göra detta kring första advent, men vi får se hur det blir. Det är en del annat administrativt och fixande som ska ordnas när man har företag. – Och måla förstås. Bilderna som vill ut.

Bild: Akvarell som legat i skämshörnan ett tag. Hade glömt den- men inte motivet som jag målat ett antal gånger. Ryds bilkyrkogård. I somras när jag besökte Kyrkömosse i Ryd stod hon där, för det är en hon. Men det var bara några delar kvar av henne. De är såå sköra dessa gamla bilar. När man målar av dem tar man liksom in varenda detalj. Gillar akvarellen. Men vet att det blir fler akvarellen av denna.

 

 

 

 

 

Det är inte alltid det fungerar, det där med måleriet. Ibland lägger man i från sig bilden och tänker att jösses. Nu är det borta eller ännu värre – jag kan inte måla längre. Har jag egentligen någonsin kunnat? Ja ni känner nog igen det inom andra områden.  Den där lille elaka som sitter på axeln och petar en i sidan med sitt långa finger 🙂

Färgerna blir fel, ljuset blir fel.

 

 

Bild:  Har labbat med färgkombinationer för att måla vallmo. Skirt och lätt som en tyllkjol i baletten men samtidigt skarpt röd. Här har jag hämtat in några luktärter från trädgården för doftens skull. Tog in en slinga guldhumle bara för att de är så vackra.

 

 

 

Man sätter penseln på det vita pappret och vips – så är ljuset man skulle få in precis där solkat med färg, och i akvarell kan man inte, nåja väldigt sällan i alla fall,  korrigera. Det vita eller ljuset kommer av transparensen från pappret.

 

 

 

 

 

 

Men vet ni vad?

Tar man fram bilden efter några månader när man inte längre är så insnöad på vad det var man ville få fram .(- och den lille elake har annat för sig )  Då kan man se bilden med andra ögon.

Kanske är den lika dålig nu som då eller så tänker man oj då! Den blev ju bra!

 

 

 

 

 

Bild: Hösthedar

 

 

Ute har nu solljuset kommit och börjar höja sig och torkar upp den tjocka dimman. Älskar dessa tidiga morgnar. Hade det varit en annan dag hade jag tagit en promenad. Har insett att det hänger i hop. Måleri och en promenad. Ofta kommer jag hem med mycket energi men också kameran full med inspirerande bilder.

 

Men idag är det annat i görningen.

Bilen är packad och när dimman lättar kör jag upp till Stockholm. När jag nu är i Stockholm ska jag passa på att besöka underbara Waldemars Udde och titta på underbara John Bauers målningar och teckningar.

 

 

Bild: rötter, stubbar och mossa triggar fantasin. se gärna min sagoblogg. Kommer att lägga upp mina tolkningar i akvarell av dessa bilder längre fram under vintern.

 

 

 

Kan det passa bättre? Jag har intentionen att skriva en saga med inspiration från Vissefjärdas skogar. Är det svårt att förstå? Nej jag tycker nog att man ser hans troll och älvor precis överallt i skogarna här.

 

Nu så ska jag samla i hop mig och bege mig norröver. Vi hörs om en vecka!

Och du!

Tycker du det är trevligt att läsa mina bloggar. Skriv gärna en rad eller bara tummen upp i kommentarsfältet nedan. Anonymt går bra! Då vet jag att ni finns där ute och tycker om det jag skriver och visar. Så kommer det mer! Jag lovar.

Bilder: Akvareller som är under produktion. Ibland får man stanna upp och fundera hur man går vidare. Motiv bilvrak från Båstnäs bilkyrkogård i Värmland i somras. Foton av de samma.

   

 

 

 

Hälsningar

Åsa Halin

Konstnär, Vissefjärda

 

 

 

 

 

akvareller, Åsa Halin, bilvrak