Skip to main content

Höstlik augusti 2021-

 Hejsan

Så börjar det bli höstlikt igen. Faktum är att jag tycker om det. Längtar efter att få ta kameran och bege mig ut en dimmig morgon då luften är sval och tät av fukt.För några dagar sedan tog jag mig ner till Smedsgöl bortåt Drakarör till. Fick en magisk morgon med älvdans och många funderingar kring det vackra landskapet.

Nere vid gölen tidig morgon sent i augusti.
Här i lilla Smedgöl utanför Vissefjärda dansar älvorna för mig denna morgon.
Tänker att kanske är det Drakarörs drake som tagit sig ett dopp och att örat ännu syns. Eller är det månne smeden som en gång rodde ut här i ett baktråg😮 som förliste 😳enlig sägnen ❤️😉
På akvarellpapper från Lessebo Handpappersbruk här i Småland.
Följ mitt projekt om sägner och anekdoter #HalinsSägnerOchAnekdoter
Närproducerat akvarellpapper❤️

Har i sommar jobbat med bla två projekt som jag fått vänta med att visa. Inte riktigt mig, jag som vill visa direkt och på en gång.

Men här har vi Mopparna som jag blev riktigt stolt över

.

Sedan kontaktade mig Tadahs kafferosteri från Lenhovda. Så otroligt roligt med ett lokalt rosteri. Jag fick förmånen att illustrar etiketten till kaffesorten Karl-Oskar.

Vid sidan av dessa projekt har jag jobbat med bilder till en utställning i Mörbylånga som pågår just nu och avslutas på söndag. Det är fantastiskt roligt då vi är 11 konstnärer som ställer ut. Grafik 99/bildverket är allt från textil och skulptur till olja och akvarell. Glad och stolt insåg jag att jag sålt två redan första dagen.

Jobbar med anekdoter och sägner. Dessa veckor har jag fokuserat på att hitta min form, mina tomtar. Älskar tex John Bauer men jag vill ha egna figurer.

Nu jobbar jag också med beställningar som jag gått och klurat på ett bra tag samt målningar till utställningarna till hösten.  Först ut är konst runt 11 &18 september. Välkomna hit då!

Söker också finansiering för att kunna forska mer kring anekdoterna och sägnerna kring Vissefjärda bygden.

Jag har dessutom kursverksamhet med start första helgen i oktober. Har skrivit ett separat blogginlägg om detta.

Funderar på om jag ska publicera en av mina texter jag skrivit- men det får bli en annnan dag då jag är såå sömning  nu.

Trevlig helg allesammans

Nu är det Natti Natti här

Åsa Halin:)

 

 

 

Akvarell, akvareller, Åsa Halin, blogg, mopeder, Moppar, Tadah, Tadahkaffe