Nytt år! – och i januari 2021 börjar vi med reducerade priser i utställningen!

Gott nytt år allesammans! Det känns löftesrikt med ett nytt år.

Utställningshall och ateljé tills vidare

För min del så kommer att jag att vara kvar i lokalerna i Vissefjärda (vid Runes bensin) i Biltjänst gamla utställningslokaler tills vidare. På så vis kan jag visa mina målningar på ett, för er, tryggt sätt.

Hela utställningen är synlig från skyltfönstren -dygnet runt.

Och du… vill du, kan du till och med sitta kvar i bilen, det är väl bra!

Jag är på plats tisdag till söndag 15-18 eller enligt överenskommelse.

Är du intresserad av mina akvareller kan du

 • knacka på fönstret så kommer jag ut/alternativt komma in till mig i lokalen om du vill
 • ringa eller sms 070-6271401 ange målningens nr.
 • eller maila mail@asahalin.se

Det känns hoppfullt och bra att ha en lokal att ta emot konstföreningar, företag och  privata köpare i. Jag målar ju också under öppettiderna när jag inte har besökare inne i lokalen,  och det bekommer mig faktiskt inte alls att man tittar på utställningen skylten. Jag är så inne i måleriet att jag inte märker det faktiskt. Därför är det viktigt att du knackar eller kommer in om du vill träffa mig. Det kommer både bilar och flanörer som tittar och ibland märker jag att man kvickt sticker i väg när man ser att jag är på plats och målar, men det är således ingen fara för min skull, så hjärtligt välkomna.

Många vill också komma in. Såklart får ni det men man ser faktiskt målningarna bäst utifrån.

Foto: Åsa Halin

Texter till akvarellerna

Jag har också vid flera tillfällen fått förfrågan om texter till målningarna såsom jag gjorde på utställningen på biblioteket förra året vid denna tiden. Trevligt tycker jag. Nu har jag, här på webbutställningen lagt till texterna på varje bild. Jag ska fundera på hur jag ska få till detta snyggt på utställningen här i Vissefjärda. Kanske med QR koder. Hoppas det uppskattas. skriv gärna isf. här nedan som feedback. Det vore trevligt 🙂

Januari 2021 -För att muntra upp. Vad sägs om lite ”passa-på priser”?

Jag rivstartar 2021 med att erbjuda reducerade priser på många av målningarna som är kvar. Jag har inte hunnit uppdatera i skylten i skrivande stund, men här på webbutställningen stämmer de nya priserna. Onsdag 5 jan ska allt vara uppdaterat också i utställningen/skylten här i Vissefjärda. Hjärtligt  välkomna!

Foto: Akvarell av en Mackapär- Kanske en sorts koppling

Emmaboda Handelscheckar

Under januari tar jag också Emmabodas handelscheckar.

December med vättar och jättar

Det gick så väldigt bra i december. Så fantastiskt roligt och så många besökare som var så uppmuntrande. Många valde också att köpa min konst. Tack för det!  Jag har också varit inne i en kreativ period och måleriet har gått bra tycker jag. Det är minsann inte alltid det är på det viset. Rätt vad det är slår det stopp och jag undrar om jag kanske egentligen inte kan eller ens har kunnat måla. Då är det bra att titta tillbaks men som företagare och heltidskonstnär är det framför allt bra att ha ”smitt medans järnet var varmt”. Jag alternerar mycket mellan motiven. Teknik, blommor, sagor, miljöer- tror det är bra och håller kreativiteten igång.

Under december har många motiv pockat på att äntligen få komma ut på pappret. Många har jag gått och klurat på under flera år ska ni veta. Blommor och mackapärer, bilar och sagoväsen,  de blir kära för en på nåt märkligt vis. Inte riktigt som ens ”bäbis” som man i bland säger. Men nästan.

Jag blir också såå glad och smickrad när jag märker att någon annan tycker om dem som jag. Då är det bäst, då blir jag peppad. Då skulle jag kunna ge bort dem…allesammans. Men då får jag ”hia” mig som man säger här i Småland för det funkar ju inte när man är heltidskonstnär och ska livnära sig på detta.

Det är ju också så roligt när man märker att man kommunicerar eller överför nåt till en annan människa. En slags glädje, något rofyllt, kanske en vacker känsla eller bara nåt positivt hos en annan person. Då har jag liksom lyckats.

I december försökte jag mig på några sagofigurer i min skissbok som ville komma ut på pappret. Det var så otroligt roligt att så många gillade och kommenterade dem när jag lade upp dem på sociala medier- med en liten berättelse. Jag har många fler som vill komma fram. John Bauer utställningen på Waldemarsudde i höstas puffade på mig att sätta igång.  Men mina figurer,”trollgubbar” eller vad det är, är inte riktigt mogna än. Historierna är det deffinitivt inte. Måste klura lite till bara… sedan måla…sedan… tror ni det verkligen kan bli en bok? Vem vet?

Nostalgia Magazine nr 2/2121

Tidningar besökte mig också och nu i januari kommer nr2 av tidningen Nostalgia ut, och där ska jag vara med har jag hört. Så otroligt spännande!

Utställningar

Jag jobbar vidare med att finna lämpliga utställningar runt om i landet där jag kan delta med min konst. Vi får se hur året artar sig beträffande utställningar. 2020 var ju inte så bra för sådana arrangemang. Men det är viktigt för en konstnär.

Akvarellkurser för nybörjare

När corona har lugnat ner sig ligger jag i startgroparna för att arrangera akvarellkurser. Är du intresserad? Skicka mig ett mail så kommer du med i utskicken. mail@asahalin.se

Socialamedier

Här på sidan skriver jag flera bloggar i olika inriktningar som har med mitt konstnärskap att göra. Det är roligt och trevligt att nå alla de som inte använder sociala medier.

På facebook har jag Åsa Halins akvareller och bilder men också en sida som heter Vissefjärda historier. Där kan du se varifrån jag hämtar min inspiration. Härliga promenader i omgivningen med många fotografier.

På instagram kan man följa mitt konstnärskap på asahalin.se och fotografier på Instagramkontot: Vissefjarda_halins_foton

Inläggen på sociala medier och bloggarna här på sidan är du välkommen att dela med dem du vill. Det är bara roligt. Jag hoppas såklart att nå ut så långt jag kan

Föreläsningar

När corona tillåter och man öppnar upp för större samlingar kommer jag också erbjuda föreläsningar med betraktelser och bildvisning. Saknar det sedan mitt andra yrkesliv och tänker att det skulle passa bra att erbjuda föreläsningsföreningar mfl.

Nu tackar jag för mig för idag. Utanför fönstret här i Vissefjärda faller nu stora ”lappvantar” av snö. Äntligen! Tror att 2021 blir ett bra år med tiden. Vi tar hand om oss själva och andra så tänker jag att vi ses med tiden under mer normala, kanske till och med mycket bättre förhållanden. Det vore väl härligt?

…men du! Skriv en rad här nedan, vetja!  så ser jag att jag har läsare där ute i cyberrymden. Om du inte vet vad du ska skriva i ett fält tex webbadress- skriv då bara ett kryss. Inlägget blir anonymt om du inte skriver ditt namn.

en webbkram till er alla

Hälsningar

Åsa Halin, konstnär Vissefjärda

 

 

 

 

 

 

 

2021, 40års present, 50års present, 60års present, Akvarell, Åsa Halin, atelje, blogg, design, Emmaboda, inredning, konst, Konstnär, konstutställning, mackapärer, mysigt, naturfotografi, pioner, presenter, rosa, Sagor, Småland, tavla, tavor, tistlar, trädgård, trädgårdsblommor, vallmo, Vissefjärda

Kommentarer (8)

 • Marie Jarlfors

  Hej Åsa
  Vill bara säga att jag tycker du målar fantastiskt fina tavlor…särskilt de med blommotiven.

  Med vänlig hälsning,
  Marie Jarlfors

 • Gabriella Håkansson

  Heja Åsa! Är ofta inne här på sidan och läser. Du är så duktig, och har så många fina tavlor! Jag är ju stolt ägare till flera stycken redan, men det finns plats för fler. Kram!

 • Anita Eriksson

  Härligt för dej att det flyter på med ateljé och texter! Skulle gärna komma förbi men det är för långt bort. Du gör så fina akvareller – den med vallmo mot mörk himmel är min favvo. Makapärerna har mycket att berätta. Anita Eriksson

  • Ja, det hade varit roligt. Jag får komma till Neapel och hämta inspiration när Coronan är borta. Då kan jag ta med mig en vallmo till dig

 • Susanne Challis

  Jag är så stolt och mallig över dig, käre vän. Ted hälsar och tycker att det är så roligt att du kom med i tidningen. Han gillar alla dina bilar. Håller alla tummar så att dina projekt kommer i hamn. Roligt med dina föreläsningar och bokplaner. Det kommer bli jättebra! ❤
  Stor kram
  Sus

Kommentarer inaktiverade.