Stenar som länkar samman, kilar in sig. Legat på plats sedan inlandsisen passerade

Kommande evenemang -konst-kurser-berättaraftnar & vandringar

Vad är på gång kommande veckor? Titta här!  Kommande evenemang, berättar aftnar, skogspromenader, utställningar och annat skoj.

Våren 2023

 

 6 april – Skärtorsdag

Guidad tur Antamålarör, gränsbygd och Botarna kring Hallasjön

Guidad tur klicka här 

 

 7 april – Långfredag

Guidad tur Flädingstorp och Bamsekulla

Guidad tur Klicka här

8 – 9 april – 122an PÅSKRUNDA- Ateljén öppen i Vissefjärda

8-9 april kl 10-16

lägg upp din rutt Välkommen till 122:an Lantliv & Design – 122:an (122an.com)

10 april- Annadagpåsk

Guidad tur Luvön Antamålarör, gränsbygd och botarna kring Hallasjön

Guidad tur Klicka här

Onsdag 12 april i Påskveckan

Linneas stuga i Luvön, gränsbygd och Antamålarör – kort runda!

Guidad tur Klicka här

 

22 & 23 april Lördag och söndag- Akvarellkurs i Vissefjärda för nybörjare och ”omstartare”

Platser finns kvar! Boka din! 🙂

Klicka här för info och hur du bokar– Välkomna på kurs 🙂

 

28 maj- 122an MORS DAGS RUNDA- Ateljén öppen i Vissefjärda

28 maj kl  10:00 – 16:00

Lördag 29 april

Guidad tur: Flädingstorp och Bamsekulla

Guidad tur Klicka här

 

Valborg söndag 30 april

Guidad tur Klicka här

 

Maj – sommaren

Jag planerar guidade turer under nationaldags helgen och midsommar helgen. Sommarevenemangen kommer att uppdateras här under våren

 

Hösten 2023

122 ans JULRUNDA- Ateljén öppen i Vissefjärda

18 NOVEMBER 10:00 – 16:00

122an JULRUNDA- Ateljén öppen i Vissefjärda

9 DECEMBER 10:00 – 16:00

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

I Vissefjärda kan du få en god kopp kaffe och goda praliner på Vissefjärda café (kolla deras sida för öppettiderna), Något att äta hos Pizzeria David, kanske ljuvliga Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen med sin gårdsförsäljning och ljuvliga snittblomsodlingar- Vilken pärla!

Emmaboda golfbana ligger faktiskt i Vissefjärda och är en välbesökt och vacker golfbana med stuguthyrning, Golfrestaurang och ställ platser för husbilar mm.

På hotell Prästgården kan man få en trevlig vistelse i samhället invid golfbanan.

I Vissefjärda finns även makalösa och anrika Kyrkebybränneri i Vissefjärda som erbjuder guidade visningar och snapsprovningar.

En kvällspromenad vid Vissefjärda kyrka, Stallarna som också är Vissefjärdas hembygdsgård serverar kaffe om somrarna och visar gärna sitt hembygdsmuseum intill Lyckebyån där kan du promenera från kyrkan över till Stallarna på vår nybyggda gångbro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan Kyrksjön ligger byn Klättorp  som också är en vacker by att strosa genom.

Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för bad så kanske du bara kan flanera lite. Har du inte varit på en av mina turer vid Antamålarör kanske det skulle intressera. Vacker väg och fina bymiljöer.

Paddla kanot och fiska kan man göra i sjöarna och i Lyckebyån. Turistbyrån i Emmaboda kan hjälpa dig tillrätta med bokningar och hämtning och lämning av kanoter. Fiskekort i Törn kan köpas på ICA nära

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Besöka och övernatta på  spännande Ödevata Gårdshotell . De har många nya och spännande ideer kring ekologisk odling bland annat. Här finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan eller utnyttja kartappen i telefonen. Vackra krokvägar i den kuperade och sten beströdda terrängen. Kanske Du får se ett rådjur eller en tjäder i skogsbrynet?

Vägen bort mot Linnefors är också vacker och trevlig att promenera eller cykla. Den gamla Hovgården i Linnefors har en historia som gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider och tillgänglighet.

I Vissefjärda finns även ICA Nära Vissefjärda och behöver du tanka finns Runes bensin alldeles innan järnvägsbron om du kommer från kyrkan räknat. Intill Runes bensin har jag min ateljé i den gamla utställningshallen med skyltfönster. Där ställer jag ut min konst. Kom gärna in och titta om du är intresserad av akvarellerna. Ateljé Åsa Halin. Industrigatan 1 i Vissefjärda. Ring gärna innan och avtala tid. 070-6271401

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär, Kåsör och Ciceron om Sägner och berättelser från Sydöstra Småland.

anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, berättande, Emmaboda, föredrag, guidade turer, guide, sägner, skogen, Småland, sportlov Emmaboda, sydöstra småland, turism, turista, vandra, visit Småland, Vissefjärda