Skip to main content
Stenar som länkar samman, kilar in sig. Legat på plats sedan inlandsisen passerade

Kommande evenemang -konst-kurser-berättaraftnar & vandringar

Vad är på gång kommande veckor, då Åsa?

Titta här!

Kommande evenemang, akvarellkurser, berättar aftnar, skogspromenader, utställningar och annat skoj.

 

Ateljéns öppet tider är (är jag på plats är du välkommen eller ring så avtalar vi en tid vet ja! 0706271401: Åsa Halins akvareller i Vissefjärda -Öppettider – Åsa Halin (asahalin.se)

I den lilla butiken i ateljén säljer jag förutom akvareller, tryck och presentkort lite annat smått och gott kopplat till mina delar i verksamheten. Läs mer här

 

Hjärtligt välkomna

önskar

Åsa Halin

0706271401

~ * ~

Jag börjar säsongen med min första akvarellkurs. I höst är jag ute i god tid och erbjuder ett antal kurser, nybörjar och fortsättningskurser i akvarell. Vi håller till i Vissefjärdas föreningshus och målar 2 dagar i rad. Gott om plats och eget bord. Måleri, vatten och pigment … ja och mycket skratt och nya vänner såklart 🙂 Välkomna

Nybörjar och om-startar kurser för de som behöver kicka igång måleriet igen: Mer info här

fortsättningskurser med olika teman: mer info här

 

Hösten 2023

Åsa Halins kurser, Öppet i ateljen under evenemang som konst rundan Konst runt, 122an dagar. bokade evenemang som berättaraftnar mm. 

Vecka 35

Lördag och söndag 2-3 sept -Akvarellkurs -Nybörjare och omstartare

Mer info här

~ * ~

Vecka 36

Fredag 8 sept Berättar afton – Sägner och historier från trakten

Privat arrangemang i Emmaboda kommun

————

Lördag och söndag 9-10 sep kl 10-17 -Konstrundan Konstrunt

Konstrundan i Emmaboda, Nybro, Torsås och Södermöre –
Vernissage i Långasjö aldeles nära Vissefjärda där ju jag bla. har min ateljé.
Jag bjuder på Story Telling- en del av min verksamhet
Sägner och historier från Vissefjärda med omnejd kl.12:00 & 15:00 båda dagarna
visar akvarell och även sägen inspirerade bilder i blandteknik – ”trollringen”
välkomna

~ * ~

Vecka 39

 

Måndag och tisdag 25-26 september – akvarellkurs fortsättning ”Måla vidare med akvarell”

mer info här

~ * ~

Vecka 40

Måndag och tisdag 2-3 oktober – Akvarellkurs fortsättning ”Jordfärger”

mer info här

————

Fredag 6 oktober

Berättarafton- Vetlanda- Ädelfors Folkhögskola

————

Lördag 7 oktober

Berättarafton- Emmaboda Bibliotek

~ * ~

Vecka 41

Tisdag 10 okt Berättarafton

Ryd- Privat evenemang

————

Lördag 14 Oktober – 122 ans Höstrunda

 10:00 – 16:00
i ateljen även ett litet urval av produkter från Kyrkeby bränneris souvenirer, Atelje Stensjömåla och Spets studio

 ~ * ~

Vecka 42

Glasriket glöder – Under planering

~ * ~

vecka 43

Torsdag & Fredag 26-27 okt  Akvarellkurs för Nybörjare och omstartare

Mer info här

~ * ~

Vecka 45

Torsdag och fredag 9-10 november

Fortsättningskurs i akvarell – Måla vidare

~ * ~

Vecka 46

18 NOVEMBER 10:00 – 16:00 -122 ans JULRUNDA

Utöver akvareller, Trollringens bilder i blandteknik, presentkort så har jag liten försäljning av div presentartiklar klicka här för mer info

~ * ~

Vecka 47-

Måndag & tisdag 20 & 21 nov Akvarellkurs för nybörjare och omstartare

Mer info här

~ * ~

Vecka 48

Torsdag och fredag 30 nov-1 dec -Fortsättningskurs i akvarellmåleri

Bända, vik, välvda former, borta och nära och Lavering- Jobba med transparens.

Ja som med glas- Vi är ju ändå i Glasriket ju 🙂

mer info här

~ * ~

Vecka 49

9 DECEMBER  122an JULRUNDA

10:00 – 16:00
Utöver akvareller, Trollringens bilder i blandteknik, presentkort så har jag liten försäljning av div presentartiklar klicka här för mer info

 

Här hittar Du mig på sociala medier:

Konst:

Facebook: Åsa Halins akvareller och bilder.

Instagram: asahalin.se.

Berättar aftnar- skogsturer med berättande

Sägner, historia och historier från förr

FB och Instagram:  asahalin_ Guide eller Åsa Halin Guide

Nästa tur? Klicka här, jag kan arrangera en guidad tur med kort varsel vid fint väder. Jag tar också bokningar både beträffande guidningar och berättar aftnar.

 

 

FOTO

Instagram: asa-halin-foto (jag redigerar aldrig foton, möjligen beskär eller förstorar. Naturen är fantastisk som den är – Naturen ”Bjussar”)  Ja såvida jag inte använder min 60 års present. Det magiska trollspöt- den magiska pennan och tecknar på mina foton 🙂 Det blir då ofta sägen inspirerade bilder.

Facebook: På kontot Vissefjärda Historier har jag lagt upp foton från promenad turer sedan 2012. titta i foto biblioteket – uppblandat med lita annat smått och gott från bygden

Hela utställningen är synlig i skyltfönstren – dygnet runt!

Hjärtligt välkomna till min ateljé och utställning i Vissefjärda. Jag håller till i Biltjänst gamla utställningslokaler. Det betyder att om Du kommer  från kyrkan räknat ser Du utställningslokalen till höger precis innan viadukten. Vid Runes bensin. Sittplatser inspirerade av skogen är ordnade så Du kan sitta ner i lugn och ro och titta om Du så vill. Titta på akvarellerna från bilen eller till fots i skyltfönstren, utifrån -men du är såklart också välkommen in (här på sidan ser du när jag är på plats) och titta på mer av min övriga produktion som du ser  inne i ateljén.

Besöker Du utställningen vid andra tider  än då jag är på plats och är intresserad av mina akvareller ring: 070-6271401

Tips om vad mer du kan se och göra i Vissefjärda kan Du läsa här nedan. scrolla gärna ner

välkomna till vackra Vissefjärda

122an Lantliv och Design

Jag är en av företagen i 122an Lantliv och design. En fantastisk anslutning av små, mysiga butiker, ateljéer och caféer på landet. Vid vissa tillfällen har vi gemensamt samma öppettider. Dagar ni vill besöka oss utöver dessa- kolla öppet tiderna innan du planerar rutten. Gör du det- lovar jag dig en underbar dag med kreativa, inspirerande butiker och glada möten med oss butiksägare. Välkommen till 122:an Lantliv & Design – 122:an (122an.com)

Och du … så stöttar Du oss småföretagare på landet- För en levande landsbygd ju 🙂

 

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

I Vissefjärda kan du få en god kopp kaffe och goda praliner på Vissefjärda café (kolla deras sida för öppettiderna), Något att äta hos Pizzeria David, kanske ljuvliga Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen med sin gårdsförsäljning och ljuvliga snittblomsodlingar- Vilken pärla!

Emmaboda golfbana ligger faktiskt i Vissefjärda och är en välbesökt och vacker golfbana med stuguthyrning, Golfrestaurang och ställ platser för husbilar mm.

På hotell Prästgården kan man få en trevlig vistelse i samhället invid golfbanan.

I Vissefjärda finns även makalösa och anrika Kyrkebybränneri i Vissefjärda som erbjuder guidade visningar och snapsprovningar.

En kvällspromenad vid Vissefjärda kyrka, Stallarna som också är Vissefjärdas hembygdsgård serverar kaffe om somrarna och visar gärna sitt hembygdsmuseum intill Lyckebyån där kan du promenera från kyrkan över till Stallarna på vår nybyggda gångbro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan Kyrksjön ligger byn Klättorp  som också är en vacker by att strosa genom.

Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för bad så kanske du bara kan flanera lite. Har du inte varit på en av mina turer vid Antamålarör kanske det skulle intressera. Vacker väg och fina bymiljöer.

Paddla kanot och fiska kan man göra i sjöarna och i Lyckebyån. Turistbyrån i Emmaboda kan hjälpa dig tillrätta med bokningar och hämtning och lämning av kanoter. Fiskekort i Törn kan köpas på ICA nära

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Besöka och övernatta på  spännande Ödevata Gårdshotell . De har många nya och spännande ideer kring ekologisk odling bland annat. Här finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan eller utnyttja kartappen i telefonen. Vackra krokvägar i den kuperade och sten beströdda terrängen. Kanske Du får se ett rådjur eller en tjäder i skogsbrynet?

Vägen bort mot Linnefors är också vacker och trevlig att promenera eller cykla. Den gamla Hovgården i Linnefors har en historia som gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider och tillgänglighet.

I Vissefjärda finns även ICA Nära Vissefjärda och behöver du tanka finns Runes bensin alldeles innan järnvägsbron om du kommer från kyrkan räknat. Intill Runes bensin har jag min ateljé i den gamla utställningshallen med skyltfönster. Där ställer jag ut min konst. Kom gärna in och titta om du är intresserad av akvarellerna. Ateljé Åsa Halin. Industrigatan 1 i Vissefjärda. Ring gärna innan och avtala tid. 070-6271401

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär, Kåsör och Ciceron om Sägner och berättelser från Sydöstra Småland.

anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, berättande, Emmaboda, föredrag, guidade turer, guide, sägner, skogen, Småland, sportlov Emmaboda, sydöstra småland, turism, turista, vandra, visit Småland, Vissefjärda