Kommande evenemang -konst-kurser-berättaraftnar & vandringar

Vad är på gång kommande veckor?

Titta här kommande evenemang, utställningar och annat skoj.

Lördag den 3e december

122an Lantliv och design har öppet för besökare. En sammanslutning av kreativa företagare på landsbygden i Kronoberg- Småland öppnar sina butiker på landet denna dag. Passa på att köpa dina julklappar lokalt, av hantverkare eller småföretagare på landsbygden. Åsa Halins ateljé bjuder på glögg och utställning av Åsa Halins akvareller men också illustrationer baserat på sägner och historier  Jag berättar sägner  kl 12 & kl 15

För en levande landsbygd

öppet 11-16 .  I Vissefjärda har även Ljuvliga Fiddekulla Trädgård öppet samt Mumsigt mysiga Vissefjärda Café öppet – De ingår ju också i 122an.

Lägg upp din rutt med hjälp av vår hemsida klicka här

122ans Julrunda 2022 Lördag 3dec

Kommande guidade turer för allmänheten

Nya datum för berättar/guidade turer och berättaraftnar hoppas jag kunna leverera inom kort.  Jag har vandringar under hela året- så länge vädret tillåter. (Kläder efter väder :))

Är Du intresserad är du välkommen att kontakta mig 0706271401

Lördag

 

 

Onsdag 14 dec Prova-på-akvarell kl 18-21.30 Vissefjärda Åsa Halins Atelje      BOKAS SENAST 1 DEC!

Du lånar allt material av mig. 5 ark kvalitetsakvarellpapper ingår. Jag visar och lotsar. Detta är såå skoj! jag lovar.

och du Alla kan!

Max 4 deltagare (fåtal platser kvar)

Pris 1300kr/person inkl moms

boka med sms 070-6271401 innan första december

 

21 december

Preliminärt Tomas evenemang- Mer info kommer. SÄgner och skrönor kring denna natten och julen förr kommer att utlovas.

 

Första januari 2023

Sista dagen för anmälan till helgkursen i februari

 

Onsdag 25 januari Prova-på-akvarell kl 18-21.30 Vissefjärda Åsa Halins Atelje      BOKAS SENAST 20 jan!

Du lånar allt material av mig. 5 ark kvalitetsakvarellpapper ingår. Jag visar och lotsar. Detta är såå skoj! jag lovar.

och du Alla kan!

Max 4 deltagare (fåtal platser kvar)

Pris 1300kr/person inkl moms

boka med sms 070-6271401 innan första december

 

Helgkurs i akvarell för nybörjare och om-startare – lördag 21 jan  & söndag 22 jan (FULLBOKAD)

Första januari är sista dagen för anmälan till helgkursen i akvarell  i januari 2023. För mer info klicka här

 

Helgkurs i akvarell för nybörjare och omstartare – lördag 18/2 & söndag 19/2      BOKAS SENAST 1 jan!

Första januari är sista dagen för anmälan till helgkursen i akvarell  i februari 2023. För mer info klicka här

 

Läs mer om mina guidningar klicka här och scrolla ner om du vill veta vad mer man kan göra i Vissefjärda.

 

 

Vad mer kan man göra i Vissefjärda då?

I Vissefjärda kan du få en god kopp kaffe och goda praliner på Vissefjärda café (kolla deras sida för öppettiderna), Något att äta hos Pizzeria David, kanske ljuvliga Fiddekulla trädgård har öppet denna dagen med sin gårdsförsäljning och ljuvliga snittblomsodlingar- Vilken pärla!

Emmaboda golfbana ligger faktiskt i Vissefjärda och är en välbesökt och vacker golfbana med stuguthyrning, Golfrestaurang och ställ platser för husbilar mm.

hotell Prästgården kan man få en trevlig vistelse i samhället invid golfbanan.

I Vissefjärda finns även makalösa och anrika Kyrkebybränneri i Vissefjärda som erbjuder guidade visningar och snapsprovningar.

En kvällspromenad vid Vissefjärda kyrka, Stallarna som också är Vissefjärdas hembygdsgård serverar kaffe om somrarna och visar gärna sitt hembygdsmuseum intill Lyckebyån där kan du promenera från kyrkan över till Stallarna på vår nybyggda gångbro. Du kan flanera på vägen vid golfbanan utmed Kyrksjön. Vacker golf miljö. På andra sidan Kyrksjön ligger byn Klättorp  som också är en vacker by att strosa genom.

Du kan ta en tur ner till vår badplats och naturkamping Törestorps camping eller Hallarna som vi säger här. Det är en vacker udde ut i sjön Törn. Är du inte hågad för bad så kanske du bara kan flanera lite. Har du inte varit på en av mina turer vid Antamålarör kanske det skulle intressera. Vacker väg och fina bymiljöer.

Paddla kanot och fiska kan man göra i sjöarna och i Lyckebyån. Turistbyrån i Emmaboda kan hjälpa dig tillrätta med bokningar och hämtning och lämning av kanoter. Fiskekort i Törn kan köpas på ICA nära

Vill du ta en ordentlig promenad eller se vacker natur, ta en tur bortåt Torsjöleden. Besöka och övernatta på  spännande Ödevata Gårdshotell . De har många nya och spännande ideer kring ekologisk odling bland annat. Här finns många små fina vägar och miljöer. Men ta med kartan eller utnyttja kartappen i telefonen. Vackra krokvägar i den kuperade och sten beströdda terrängen. Kanske Du får se ett rådjur eller en tjäder i skogsbrynet?

Vägen bort mot Linnefors är också vacker och trevlig att promenera eller cykla. Den gamla Hovgården i Linnefors har en historia som gammalt järnbruk. Klicka här för info Där finns skyltar som berättar. Vackra Linnefors gård finns kvar men byggnaderna från bruket är sedan länge borta.

Ibland erbjuder även äldreboendet Dackegården en god husmanskost för allmänheten. Men titta på deras hemsidor för öppettider och tillgänglighet.

I Vissefjärda finns även ICA Nära Vissefjärda och behöver du tanka finns Runes bensin alldeles innan järnvägsbron om du kommer från kyrkan räknat. Intill Runes bensin har jag min ateljé i den gamla utställningshallen med skyltfönster. Där ställer jag ut min konst. Kom gärna in och titta om du är intresserad av akvarellerna. Ateljé Åsa Halin. Industrigatan 1 i Vissefjärda. Ring gärna innan och avtala tid. 070-6271401

Hjärtligt välkomna till  Vackra Vissefjärda

Åsa Halin

Konstnär, Kåsör och Ciceron om Sägner och berättelser från Sydöstra Småland.

 

 

anekdot, att göra i Blekinge, att göra i Emmaboda, att göra i kalmarlän, att göra i Vissefjärda, berättande, Emmaboda, föredrag, guidade turer, guide, sägner, skogen, Småland, sydöstra småland, turism, turista, vandra, visit Småland, Vissefjärda