Skip to main content

Akvarellkurser – november-december 2023

Nu när den rofyllda hösten sänker sig över skogar och hav längtar man efter att försjunka i nåt kreativt. Vid fönstret när höstlöven virvlar förbi, kanske. Har själv ett sånt minne från min tid i Stockholm. En sen höst när jag just sitter så vid mitt målarbord. Jag bodde på 10 våningen så utsikten var det inget fel på. Stämningsfull musik, minns värmen från elementet, minns också första snön som singlade ner där utanför i den grå natten. Katten som nästan lagt sig på akvarell asken.(aj, aj, aj – katthår i färgerna) Ljudet av hans spinnande, förnöjt. Jag, som drömmer mig bort i mitt måleri. Roslagens klippor där vid Flisbergen på Väddö, Italienska gränder med klirr från kaffekopparna på baren.

För mig har också hösten varit tiden för planer.  Jag erbjuder tvådagars kurser där vi fokuserar på akvarellmåleri  i Vissefjärda,  SÖ  Småland.

Akvarellkurs i Vissefjärda med Åsa Halin

Nybörjare och om-startare

Vi börjar från grunden och ingen erfarenhet krävs. Du kommer att få ta del av och de tekniker och verktyg som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell

Du kanske tänkt ett tag att det där med akvarell- det verkar bra skoj!  Kanske Du fått penslar och papper av kollegorna när du gick i pension? Eller i födelsedags present- för att vännerna visste att detta, det var nåt för Dig! Du målade kanske mycket under en period, men så kom en massa emellan och nu har Du gått och sneglat på dina penslar ett tag, men kommer liksom inte igång igen?

Eller Du undrar hur man får till distans i ett landskap? Solen, hur får man in den i sitt måleri? Eller ett hav med solglitter?  Kanske Du tycker det är svårt med färgblandningar, den blir liksom matt och grumlig?

Då kanske jag kan få hjälpa dig med tips på hur Du kan göra för att komma vidare i ditt måleri? …Och så är det så skoj att måla tillsammans ju. Peppa några vänner att hänga med på kurs i Vissefjärda. Mycket skratt och kanske en del AHA upplevelser. Ja och så alla nya kreativa bekantskaper.

Vi målar under två dagar i anslutning till varandra för att smidigt lämna målningarna och fortsätta dagen efter där man slutat. På så vis kan man också dra nytta av det man lärt sig dagen innan och som man har färskt i minnet. Vissa tillfällen är under veckorna till alla er som är lediga då- på så vis kan helgen lämnas till aktiviteter med familj och vänner

Fortsättningskurser- Vi målar vidare eller kurser med tema

För dig som vill praktisera de tekniker vi gick i genom vid första kurstillfället. Mer tid för eget måleri. Vi börjar med en snabb genomgång och drar oss till minne vad vi gick i genom förra gången . Sedan målar Du vidare, du tar med 2-3 egna motiv att alternera mellan. Om önskemål och behov finns repeterar vi olika tekniker. Vi inspireras och inspirerar.

  • Kurser på tema som jordfärger- vi laborerar och testar de lustfyllda jordfärgerna i olika tekniker
  • Bända, vikt, välvda former, borta, nära. Lavering- jobba med transparens- såsom glas! vi är ju i glasriket ändå 🙂

 

 

 2023 i Vissefjärda

Vecka 47- Måndag & tisdag  20 & 21 nov  – Nybörjare och Om-startare

Få platser kvar!

~ * ~

Vecka 48- Torsdag och fredag 30 nov & 1 dec  – Fortsättning akvarell- Transparens och lavering

Så spännande teknik- lavering

Bända, vik, välvda former, borta nära- Lavering som med glas

Platser kvar! Boka redan nu

 

Pris och anmälan

Pris : 2200kr inkl moms

Max 8 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (ange: mailadress och tel ) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig och jag fått ihop ett antal deltagare så får du ett mejl med tips på inköp och lite länkar. Bra kvalitet gör det enklare att lyckas och framförallt roligare. Istället håller vi oss till tre färger, jag tipsar om 3 färger du kan välja, och dessa håller vi oss till under kursen.

-Va! tänker Du,

-Bara 3 färger??

Jo det fungerar med bara 3,  jag lovar! – Det är såå bra när man ska börja måla akvarell för man lär sig blanda själv – Det är mitt första tips nämligen som jag nu bjuder på redan innan kursen 🙂

Dela gärna och inspirera vänner och bekanta, Vetja, så vi får ihop en grupp!

 

 

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Vackra Törestorps camping har stuga såväl som ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Wilhelm Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

 

Om våren Blommande scilla bakom Bössan- Vissefjärdas sockenmagasin

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

 

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

 

Facebook

Bilder: Åsa Halin Akvareller och bilder

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Instagram

Bilder: asahalin.se

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Hemsida

asahalin.se

Ateljé

Vissefjärda: korsningen Storgatan/Industrigatan Precis vid Runes bensinpumpar. GPS koordinater: 56.534268, 15.587914 (kopiera in i Google sökfält) Kursen är på annat ställe som jag anger i informationsmaterialet som Du får vid bokning.

 

Akvarell, akvarell 2023, akvarell i småland, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, börja måla akvarell, fiske, helgkurser akvarell, hösten 2023, Kronoberg, kurs i akvarell 2023, måla akvarell hösten 2023, måla i småland, måleri, Nybörarakvarell, nybörjare akvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, veckokurser akvarell, Vissefjärda