Skip to main content

Akvarellkurser Fortsättning- Olika teman -Hösten 2023

Nu med rabatterade priser.

För dig som  vill måla vidare och utveckla ditt akvarellmåleri.  Hjärtligt välkommen att måla vidare i Vissefjärda med Åsa Halin. Vissa kurs tillfällen  tar vid där vi slutade och vi fortsätter vi att måla och utforska det vi gick igenom, repeterar och lär nytt. Andra kurser utforskar vi tekniker vi snuddade vid under första kursen. Jobbar vidare, utvecklar och testar hur det kan användas i ditt måleri. Boka Din plats redan nu vetja. Några veckor innan kursen skickar jag ut ett info mail med checklista tex. Veckan innan kursen får du ytterligare ett mail med lite information om lokalen, parkering och om Vissefjärda. 

Har du inte gått omstartar-nybörjar kursen men vill gå forsättningskursen? Hör av dig så ska vi se vad vi kan ordna kring det.

Vi målar under två dagar i anslutning till varandra för att smidigt lämna målningarna och fortsätta dagen efter där man slutat. På så vis kan man också dra nytta av det man lärt sig dagen innan och som man har färskt i minnet. Vissa tillfällen är under veckorna till alla er som är lediga då- på så vis kan helgen lämnas till aktiviteter med familj och vänner. Vi håller till i rymliga lokaler i Vissefjärda föreningshus och varje deltagare har ett eget bord.

Mer info till dig som inte är från trakten finns längst ner i inlägget här – Välkommen till Vackra Vissefjärda i Småland

Hälsningar

Åsa Halin

0706271401

Fortsättningskurser i Akvarellmåleri

Med ” Halins nybörjar/omstartar kurs” i minnet så målar vi vidare.

Målat med spatel och … ja och vatten såklart 

Vecka 45  Nytt datum är : Torsdag och fredag 9-10 november

Akvarellmåleri – Åsa Halins -”Måla vidare” med akvarellen

Med ” Halins nybörjar, Omstartar kurs” färskt i minnet målar vi vidare.  Vi utnyttjar verktygen vi fått och målar motiven vi tagit med oss i form av bilder tex.  Vi börjar med en repetition och kanske nya tips och råd dyker upp när vi börjar jobba med motiven. Vi lägger till några färger utöver de tre vi började med. Testar dem.

Fokus figurativt måleri. Rofyllt måleri där du får gott om tid till att jobba med dina motiv och målningar.

vecka 48 -torsdag och fredag 30 nov-1dec

Akvarellmåleri – Bända, vikt, välvda former, borta nära. Lavering- Jobba med transparens- som med glas- Vi är ju ändå i Glasriket, ju!

TVÅ kurser i EN! Ljus och skugga samt lavering

Transparens är ibland nästan synonymt med akvarellmåleri. Akvarellfärg kan blandas på många sätt. Bland annat med hjälp av lager på lager. Ja. som glas och vi är ju i glasriket ju! Vi jobbar också med hur man bänder måleriet utåt och inåt, Borta och nära, välvda ytor, ljus och skugga -Vi fokuserar på skuggor i vårt måleri.

Ja, för att måla välvda former och få fram skuggor bra kan ”Bända och vikt och lavering” vara ett bra tips.

 

Pris och anmälan

Pris : Rabatterat pris 2200kr inkl moms (ursprungligt pris 2700kr )

Max 8 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (ange: mailadress och tel ) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig får du ett mejl med tips på inköp och lite länkar. Bra kvalitet gör det enklare att lyckas och framförallt roligare.

 

Dela gärna och inspirera vänner och bekanta, Vetja, så vi får ihop en grupp!

Bor du en bit ifrån?

Så skoj. I introduktionsbrevet får du information och tips på logi. Nedan bjuder jag redan nu på länkar till trevligt boende i närheten.

Vi håller till i Vackra Vissefjärda i sydöstra Småland. ca 6-8 mil från Karlskrona, Kalmar och Växjö. Här ligger vi i Glasriket men även trevliga utflykter som till de olika butikerna i 122an Lantliv och design (små ljuvliga butiker med allt från inredning och keramik till konst och blommor) kan vara ett tips att göra om man stannar någon dag extra.

I Emmaboda ligger anrika café Fenix med den goda TV tårtan och inredd lokal som på 50 talet. Kosta har trevliga butiker och försäljning av vackert konst och bruks glas- såklart. Ta med vännerna i husbilen vetja!

I Vissefjärda finns golfbana, Camping, ställplatser, Mysiga Cafe Vissefjärda med utsökta praliner (se öppettider på hemsidan), Mysiga gårdsbutiker i byarna omkring, Bilevent i Emmaboda mellan varven, Cykelbanor i Emmaboda, Wilhelm Mobergs bygd för de litterärt intresserade, Klasa torpet där Utvandrarfilmen spelades in (Den äldre filmen), Åfors trevliga by, Ljuvliga Fiddekulla trädgård med självplock och liten butik. Kolla dock öppet tider om du planerar besök.

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Vackra Törestorps camping har stuga såväl som ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Wilhelm Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

Om våren Blommande scilla bakom Bössan- Vissefjärdas sockenmagasin

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

 

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

 

Facebook

Bilder: Åsa Halin Akvareller och bilder

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Instagram

Bilder: asahalin.se

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Hemsida

asahalin.se

Ateljé

Vissefjärda: korsningen Storgatan/Industrigatan Precis vid Runes bensinpumpar. GPS koordinater: 56.534268, 15.587914 (kopiera in i Google sökfält) Kursen är på annat ställe som jag anger i informationsmaterialet som Du får vid bokning.

 

Akvarell, akvarell 2023, akvarell i småland, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, fiske, helgkurser akvarell, hösten 2023, Kronoberg, kurs i akvarell 2023, måla akvarell Åsa Halin, måla akvarell hösten 2023, måla i småland, måleri, rofyllt, Småland, veckokurser akvarell, Vissefjärda