Skip to main content

Akvarell kurs för nybörjare och ”omstartare”

Kanske du tänkt ett tag att det där med akvarell- det verkar bra skoj! Att ta med färgerna ut om sommaren eller sätta sig en murrig vinterkväll och måla medan snön yr utanför fönstret? Kanske du funderar om detta verkligen är något för dig- vill Du prova på först? Eller kanske Du sneglat på dina penslar ett tag, men kommer liksom inte igång igen? Du undrar kanske hur man får till distans i ett landskap? Eller ett hav med solglitter?  Kanske Du tycker det är svårt med färgblandningar, den blir liksom matt och grumlig?

 

Ny kurs Juni 2023: Akvarellkurs för nybörjare och om-startare helgen 10-11 juni 2023 – Åsa Halin (asahalin.se)

 

Då kanske jag kan hjälpa dig med tips på hur du kan göra för att komma vidare i ditt måleri?  Och så är det så skoj att måla tillsammans ju. Peppa några vänner att hänga med på kurs i Vissefjärda. Jag erbjuder nu  akvarellkurser vid  olika tillfällen (Denna gång med längre framförhållning)  Jag erbjuder helg kurser enligt önskemål. Januaris helgkurs är fullbokad sedan länge.  Men i januaris Prova på kurs och februaris helgkurs finns ännu platser kvar. Passa på!

Du som känner att du vill ”prova på” akvarellmåleriet till att börja med,  utan att köpa in penslar, färg och papper. För dig finns nu också ett tillfälle i januari att måla med mig i ateljén här i Vissefjärda.

Presentkort

Kanske ett presentkort på en akvarellkurs är presenten du saknat? Jag säljer även  presentkort som fungerar på såväl akvarellkurser,  min konst, berättar aftnar, och guidade turer på temat folktro och sägner som ju också är en del av mitt företag.

 

Lördag och Söndag den 18 & 19 februari- 2023 kl 09.00-16.00

(max 9 personer-  få platser kvar)

Reducerat pris : 1900kr

Anmälan senast 20 februari – invänta bekräftelse

mail@asahalin.se eller sms till 0706271401 (skriv även din mailadress i sms:et) Invänta bekräftelse

 

Vi börjar från grunden och ingen erfarenhet krävs. Du får tips och de tekniker och verktyg som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell.  Jag  skickar ut en lista med tips på material i god tid innan kursstart. Tips! Bra material (penslar, färg, papper) gör det roligare och definitivt lättare att lyckas.

För dig som målat förr. Här kan du fräscha upp kunskaperna du redan har. Häng med på genomgångarna eller bara strö lyssna medans du målar på. Inför kursen skulle jag vilja veta vad du skulle vilja fånga som motiv (gärna foton)- Är det solglitter på havet? Dimma? glansen i kopparkitteln? Landskap med distans och djup? ljus och skuggor? På så vis kan jag se på förhand vad Du bör få veta för att fånga just ditt motiv. Så kan jag lägga upp kursen lite på förhand.

Det är så skoj att måla och inspireras av varandra i grupp. Det ska vara lustfyllt och roligt.

Du kommer att få ett brev när du anmält dig med tips på inköp. Som sagt bra kvalitet gör det enklare och framförallt roligare. Istället håller vi oss till tre färger. Jo det fungerar! – och är såå bra när man ska börja måla akvarell. Man lär sig blanda till exempel!

Lördag och söndag i anslutning till varandra för att smidigt lämna målningarna och fortsätta dagen efter där man slutat.

 

Först till kvarn gäller och jag har redan fått in bokningar- så väldigt skoj tycker jag. och du- Dela gärna och inspirera vänner och bekanta, vetja, så vi får ihop grupperna!

Vi kommer att fokusera på figurativt akvarellmåleri och jag kommer att dela med mig av tips och teknik som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell en gång i tiden. Tips som förenklar. För dig som målat förr. Här kan du fräscha upp kunskaperna du redan har. Häng med på genomgångarna eller bara strölyssna medans du målar på. -och så vi ska vi såklart måla, skratta och inspireras tillsammans.

Hälsningar

Åsa Halin

Konstnär, Vissefjärda

0706271401

asa.halin@telia.com

 

Akvarell, akvarellkurs, Åsa Halin, Blekinge, kalmarlän, Kronoberg, Nybörarakvarell, Småland, sydöstra småland, Vissefjärda