Skip to main content

Akvarellkurs – Hösten 2023 -För nybörjare och ”om-startare”

Hösten. Efter sommaren älskar jag hösten. Ro, svalka, andra färger, dimman och hög luft som liksom känns när man andas. Som ett glas vatten när man är riktigt törstig.  För mig har också hösten varit tiden för planer. Nu är vi ju inte riktigt där än, men jag tänkte att nu ska jag äntligen vara ute i god tid, både för er och mig. Jag erbjuder här både veckoslutskurser men även kurser som går i anslutning till veckoslut för er som är lediga i veckorna.

Jag kommer inom kort att erbjuda även kurstillfällen för er som gått mina nybörjar och omstartar kurser tidigare och vill gå en fortsättning.  Jag har lite olika teman på gång. Så spännande och roligt att träffas igen. Att utveckla och utmana sig i måleriet. Att inspireras av varandra och ha skoj i hop. 

Akvarellkurs i Vissefjärda med Åsa Halin

Du kanske tänkt ett tag att det där med akvarell- det verkar bra skoj! Att ta med färgerna ut om sommaren eller sätta sig en murrig vinterkväll och måla medan snön yr utanför fönstret? Kanske Du fått penslar och papper av kollegorna när du gick i pension? Eller i födelsedags present- för att vännerna visste att detta, det var nåt för Dig! Du målade kanske mycket under en period, men så kom en massa emellan och nu har Du gått och sneglat på dina penslar ett tag, men kommer liksom inte igång igen?

Du undrar hur man får till distans i ett landskap? Solen, hur får man in den i sitt måleri?

Eller ett hav med solglitter?  Kanske Du tycker det är svårt med färgblandningar, den blir liksom matt och grumlig? Då kanske jag kan få hjälpa dig med tips på hur Du kan göra för att komma vidare i ditt måleri? …Och så är det så skoj att måla tillsammans ju. Peppa några vänner att hänga med på kurs i Vissefjärda. Mycket skratt och kanske en del AHA upplevelser. Ja och så alla nya kreativa bekantskaper.

Nu erbjuder jag följande datum för Nybörjare och Om-startare under hösten 2023 i Vissefjärda

Vi håller till i rymliga lokaler och varje deltagare har ett eget bord.

vecka 35 -Lördag & Söndag 2-3 september 

vecka 43- Torsdag & Fredag 26-27 okt  –  Fullbokad kurs!

Vecka 47- Måndag & tisdag 20 & 21 nov – platser kvar!

Vi målar under två dagar i anslutning till varandra för att smidigt lämna målningarna och fortsätta dagen efter där man slutat. På så vis kan man också dra nytta av det man lärt sig dagen innan och som man har färskt i minnet. Vissa tillfällen är under veckorna till alla er som är lediga då- på så vis kan helgen lämnas till aktiviteter med familj och vänner.

 

Engelsk vallmo, humlor, bin och endel knott- för småfåglarna

Kursens upplägg

Vi börjar från grunden och ingen erfarenhet krävs. Du kommer att få ta del av och de tekniker och verktyg som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell. Vid anmälan skickar jag ut en lista med tips på material och även var du kan införskaffa dem. Tips! Bra kvalitet på penslar, färg, papper gör det roligare och definitivt lättare att lyckas i ditt måleri.

För dig som målat förr. Här kan du fräscha upp kunskaperna du redan har. Häng med på genomgångarna eller bara strölyssna medans du målar på.

Vi kommer att fokusera på figurativt akvarellmåleri.

-Och så vi ska vi såklart måla, skratta och inspireras tillsammans. Det är så skoj att måla i grupp. Det ska vara lustfyllt och roligt.

Pris och anmälan

Pris : 2200kr inkl moms

Max 8 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (ange: mailadress och tel ) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig får du ett mejl med tips på inköp och lite länkar. Bra kvalitet gör det enklare att lyckas och framförallt roligare. Istället håller vi oss till tre färger, jag tipsar om 3 färger du kan välja, och dessa håller vi oss till under kursen.

-Va! tänker Du,

-Bara 3 färger??

Jo det fungerar med bara 3,  jag lovar! – Det är såå bra när man ska börja måla akvarell för man lär sig blanda själv – Det är mitt första tips nämligen som jag nu bjuder på innan kursen 🙂

Dela gärna och inspirera vänner och bekanta, Vetja, så vi får ihop en grupp!

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Vackra Törestorps camping har stuga såväl som ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Wilhelm Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

Om våren Blommande scilla bakom Bössan- Vissefjärdas sockenmagasin

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

 

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

 

Facebook

Bilder: Åsa Halin Akvareller och bilder

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Instagram

Bilder: asahalin.se

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Hemsida

asahalin.se

Ateljé

Vissefjärda: korsningen Storgatan/Industrigatan Precis vid Runes bensinpumpar. GPS koordinater: 56.534268, 15.587914 (kopiera in i Google sökfält) Kursen är på annat ställe som jag anger i informationsmaterialet som Du får vid bokning.

 

Akvarell, akvarell 2023, akvarell i småland, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, akvarellkurser Småland, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, börja måla akvarell, fiske, helgkurser akvarell, hösten 2023, Kronoberg, kurs i akvarell 2023, måla akvarell hösten 2023, måla i småland, måleri, Nybörarakvarell, nybörjare akvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, veckokurser akvarell, Vissefjärda