Akvarellkurs för nybörjare och om-startare helgen 10-11 juni 2023

ETT FÅTAL PLATSER KVAR!

Kanske du tänkt ett tag att det där med akvarell- det verkar bra skoj! Att ta med färgerna ut om sommaren eller sätta sig en murrig vinterkväll och måla medan snön yr utanför fönstret? Kanske Du fått penslar och papper av kollegorna när du gick i pension? Eller i födelsedags present- för att vännerna visste att detta var nåt för Dig?Du målade kanske mycket under en period, men så kom en massa emellan och nu har Du gått och sneglat på dina penslar ett tag, men kommer liksom inte igång igen?

Du undrar kanske hur man får till distans i ett landskap? Solen, Hur får man in den i sitt måleri? Eller ett hav med solglitter?  Kanske Du tycker det är svårt med färgblandningar, den blir liksom matt och grumlig? Då kanske jag kan få hjälpa dig med tips på hur Du kan göra för att komma vidare i ditt måleri? ..Och så är det så skoj att måla tillsammans ju. Peppa några vänner att hänga med på kurs i Vissefjärda. Mycket skratt och kanske en del AHA upplevelser. Nya kreativa bekantskaper.

Jag erbjuder en sista akvarellkurs inför sommaren

På så vis kan du verkligen ta med färgerna och måla ute i det gröna i sommar. Om det är det Du önskar. Lördag och söndag i anslutning till varandra för att smidigt lämna målningarna och fortsätta dagen efter där man slutat. På så vis kan man också dra nytta av det man lärt sig dagen innan och som man har färskt i minnet.

Kursens upplägg

Vi börjar från grunden och ingen erfarenhet krävs. Du får tips och de tekniker och verktyg som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell.  Jag  skickar ut en lista med tips på material i god tid innan kursstart. Tips! Bra material (penslar, färg, papper) gör det roligare och definitivt lättare att lyckas.

För dig som målat förr. Här kan du fräscha upp kunskaperna du redan har. Häng med på genomgångarna eller bara strö-lyssna medans du målar på.

Vi kommer att fokusera på figurativt akvarellmåleri och jag kommer att dela med mig av tips och teknik som jag minns att jag saknade när jag började måla akvarell en gång i tiden. Tips som förenklar.

-Oh så vi ska vi såklart måla, skratta och inspireras tillsammans. Det är så skoj att måla och inspireras av varandra i grupp. Det ska vara lustfyllt och roligt.

 

Lördag och Söndag den 10-11 juni  2023 kl.  09.00-16.00

Pris och anmälan

Pris : 2200kr

Max 9 personer och först till kvarn gäller   – invänta bekräftelse

sms till 0706271401  eller mejla: mail@asahalin.se  (skriv även din mail adress i sms:et) Invänta bekräftelse

När Du anmält dig får du ett mejl med tips på inköp och lite länkar. Bra kvalitet gör det enklare att lyckas och framförallt roligare. Istället håller vi oss till tre färger, jag tipsar om 3 färger du kan välja, och dessa håller vi oss till under kursen.

-Va! tänker Du,

-Bara 3 färger??

Jo det fungerar med bara 3,  jag lovar! – Det är såå bra när man ska börja måla akvarell för man lär sig blanda själv – Det är mitt första tips nämligen som jag nu bjuder på innan kursen 🙂

Först till kvarn gäller och jag har redan fått in bokningar- så väldigt skoj tycker jag. och du- Dela gärna och inspirera vänner och bekanta, vetja, så vi får ihop grupperna!

Bor du inte i närområdet finns övernattning

Pensionat Prästgården i Vissefjärda,

Emmaboda Golfbana i Vissefjärda har stuguthyrning och ställplatser för husbilar och husvagnar

Törestorps camping har också ställplatser för husbilar och husvagnar.

Ljuvliga Ödevata gårdshotell ligger vackert mellan sjöarna och kanske kan man få med fiske entusiasterna, ni målar och de andra fiskar tex :).

I Långasjö finns övernattning i Långasjö vandrarhem STF, så fint vid sjön. Häftiga lokaler då det ligger i de gamla kyrkstallarna. Här på Klasatorpet i byn spelades första Utvandrarfilmen in idag trevlig miljö att besöka. En promenad runt lilla Långasjön med ett rikt fågelliv.

Moshults vandrarhem, vackert belägen där uppe på kullen och i Mobergs hemtrakter. Här blir du väl omhändertagen. Som att komma hem. Passa på att vandra lite då utvandrarleden går här strax intill.

 

Hjärtligt välkomna till Sydöstra Småland

 

Åsa Halin

Konstnär, berättare och guide

Vissefjärda

 

Facebook

Bilder: Åsa Halin Akvareller och bilder

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Instagram

Bilder: asahalin.se

Berättande, sägner och skogsturer: Åsa Halin Berättare

Hemsida

asahalin.se

Ateljé

Vissefjärda: korsningen Storgatan/Industrigatan Precis vid Runes bensinpumpar. GPS koordinater: 56.534268, 15.587914 (kopiera in i Google sökfält) Kursen är på annat ställe som jag anger i informationsmaterialet som Du får vid bokning.

 

Akvarell, akvarell 2023, akvarell i småland, akvarellkurs i småland, akvarellkurser, att göra efter pensioneringen, att göra i Vissefjärda, Blekinge, fiske, juni 2023 småland, Kronoberg, kurs i akvarell 2023, måla i småland, måleri, Nybörarakvarell, nybörjarkurs, rofyllt, Småland, sommaraktivitet, sommarakvarell, sommarakvarell 2023, Vissefjärda